Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

26. 06. 2024. 12:23 >> 15:45
Čitaj mi:

na mrežama objavljeni snimci

Asanž sletio u Australiju – u zagrljaju supruge

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, koji je postigao sporazum sa američkim pravosudnim organima i kojim je okončana sudska "saga" duga gotovo 14 godina, sletio je na tlo rodne Australije.

Njega je na aerodromu dočekala supruga Stela. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci zagrljaja supružnika.

U skladu sa dogovorom postignutom sa pravosudnim organima australijski uzbunjivač, osnivač Vikiliksa, optužen zbog objavljivanja stotine hiljada povjerljivih američkih dokumenata tokom 2010-ih, izjasnio se krivim za nabavljanje i objavljivanje informacija o nacionalnoj odbrani.

Poslije izjašnjavanja pred američkim saveznim sudom u Sajpanu na Marijanskim ostrvima Asanž je „slobodan čovjek“, i mogao je slobodno da krene avionom nazad u Australiju.

Američko ministarstvo pravde objavilo je danas da Asanž ima zabranu dolaska u SAD, bez odgovarajućeg odobrenja.

„U skladu sa dogovorom o izjašnjavanju o krivici Asanž ima zabranu povratka u SAD bez dozvole“, saopštilo je američko ministarstvo u vrijeme dok je on bio na putu za Australiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније