Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

12. 06. 2024. 10:59 >> 11:14

ŠIMUN

"Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima"

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi", poručeno je iz Ministarstva zdravlja. Kako su kazali, nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice, Crna Gora će dobiti novu, koja će pružati zdravstvene usluge građanima Pljevalja i Žabljaka.

''Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona eura, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra'', poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

On je, povodom ovog važnog koraka ka relizaciji izgradnje novog bolničkog objekta kazao da se "ovim činom ispisuje moderna istorija zdravstva u Pljevljima, koje je decenijama unazad nezasluženo bilo na marginama interesovanja donosilaca odluka kako na državnom tako i na lokalnom nivou", te da će Pljevlja i Pljevljaci konačno dobiti uslove za liječenje dostojne čovjeka u 21.vijeku.

Kapaciteti nove Opšte bolnice u Pljevljima imaće, kako je saopšteno, preporučenu kvadraturu ukupne bruto površine objekta od oko 11.500 m2. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti organizacije bolnice u skladu sa najvišim standardima.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović kazao je da je konačno napravljena prekretnica u pogledu održivosti i razvoja zdravstva u Pljevljima i stvaranja prijeko potrebnih boljih uslova za rad zaposlenih i pružanje usluga pacijentima.

"Realizacija ovog projekta nije samo pitanje modernizacije i osavremenjavanja zdravstvene usluge već pitanje opstanka i funkcionisanja Opšte bolnice Pljevlja, pitanje sprečavanja odliva kadra i stvaranje pretpostavki i uslova za kadrovski, profesionalni, tehnički i organizacioni razvoj Ustanove. Imajući u vidu širu sliku problema opštine Pljevlja u pogledu demografije, ekologije i uopšte uslova života i rada, onda je jasno da je i izgradnja nove bolnice krucijalno pitanje za cjelokupnu lokalnu zajednicu", poručio je Grbović.

Iz resora zdravlja navode da ministarstvo aktivno radi na izgradnji novih zdravstvenih ustanova po evropskim standardima, pa je osim ovog projekta, kako naglašavaju, u najavi još nekoliko novih objekata za koje se radi na tehničkoj dokumentaciji, kao što je Univerzitetski klinički centar u Podgorici i Dom zdravlja u Siti kvartu.

"Pozivamo sve kvalifikovane firme da se prijave na tender i postanu dio ovog značajnog projekta koji će donijeti dugoročne benefite za zdravlje i dobrobit građana", zaključili su iz Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније