Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M. Jovanović

04. 09. 2024. 15:13 >> 15:12

ISPUNIO CILJ

Radović: Ponosan sam što sam opet osvojio medalju

Stonoteniser Filip Radović ostvario je osnovni cilj na Paraolimpijskim igrama u Parizu - odbranio je bronzanu medalju od prije tri godine.

Objektivno smo se nadali i meču za zlatno odličje, ali je drugi igrač u klasi S10 izgubio u polufinalu od dvije pozicije slabije rangiranog i sinoć raspoloženijeg Kineza Liana Haoa 3:1.

"Ponosan sam na sebe što sam uspio da, nakon Tokija, ponovo osvojim bronzanu medalju. Krivo mi je što nijesam izborio finale i potvrdio barem drugo mjesto sa Svjetske rang liste. Iskreno, mislim da sam u protekle dvije godine pokazao da zaslužujem to mjesto. Kinez, koga sam prethodno tri puta savladao, bio je bolji i zasluženo pobijedio", prokomentarisao je Radović.

Trener Vladimir Marić zamijenio je prošle godine Nikolaeua Lupeleskua da osvježi stručni rad sa Radovićem i Lukom Bakićem, kojeg je u osmini finala eliminisao Japanac Funajama 3:0.

"Filip je ispunio osnovni cilj i osvojio bronzanu medalju. Željeli smo i očekivali da ode i korak više, da odigra finale sa Čojnovskim. Na žalost, Kinez je bio bolji. Luka nije odigrao na svom nivou. Kao i Radović došao je spreman. Odradili smo dobre pripreme. Nije imao sreće na žrijebu, dobio je najtežeg rivala u osmini finala, a i nije odigrao na svom nivou", ocijenio je Marić učinak reprezentativaca.

Kinesko - japanska veza zaustavila je naše stonotenisere na Paraolimpijskim igrama u Parizu, ali vjerujemo u njihov dalji napredak. Filip Radović je u vrhu klase S10, Luka Bakić konkurentan.

Temelj za nastavak sigurnog hoda ka velikim takmičenjima, uz neizbježan plan za idući paraolimpijski ciklus.

Radović će se naći na trećem stepeniku pobjedničkog postolja nakon finalnog duela između neprikosnovenog Poljaka Čojnovskog i Kineza Haoa, koji će početi u 21 sat. Prethodno će ambasador Crne Gore u Francuskoj, Ivan Ivanišević, organizovati svečani prijem za naše sportiste, trenere i delegaciju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније