Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 09. 2024. 13:50 >> 13:50
Čitaj mi:

FUDBALSKI TRANSFERI

Evropske zvijezde padalice vraćaju stari sjaj u Južnoj Americi

Prelazni rok u Evropi je gotov, a na tržištu slobodnih agenata nalaze se i dalje neka velika imena.

Seriho Ramos je zaslužio da se nađe na svakoj listi najboljih odbrambenih fudbalera, ali sa 38 godina je i dalje bez kluba nakon što je završio u Seviljiu prošlu sezonu.

Kejlor Navas je osvojio tri lige šampiona sa Realom, i spada u najbolje golmane Centralne i Sjeverne Amerike, vjerovatno i svih vremena, ali nema klub i dalje.

Trend koji bi mogao da postane aktuelan je da fudbaleri koji su bili evropske zvijezde pojačavaju ekipe iz Južne Amerike.

Umjesto saudijskih miliona i lige koja i nije poznata po vatrenoj fudbalskoj atmosferi, pojedini fudbaleri bi mogli upravo da izaberu neke od kultnih klubova Brazila i Argentine.

Antoni Marsijal je nakon deset godina provedenih u Mančester junajtedu trebalo da potpiše ugovor sa brazilskim Flamengom.

Slavni klub iz Rio de Ženeira, koji je tri puta osvajao Kopa Libertadores je već poslao 28-godišnjem Francuzu ponudu i pregovori su u toku.

Jedan od napadača Flamenga, Pedro je pokidao ligamente i čeka ga duža pauza pa su u popularnom "rubo-negru" odlučili da dovedu bivšeg francuskog reprezentativca i dobitnika FIFA nagrade "Golden boy" za 2015. godinu.

I dok se čeka na Marsijalov potpis, njegov nekadašnji saigrač iz Junajteda, i prva opcija u napadu Holandije Memfis Depaj je sve završio sa drugim slavnim brazilskim klubom Korintijansom.

Bivši fudbaler, PSV-a, Junajteda, Liona, Barselone, Atletiko Madrida, nakon što mu je ugovor sa "jorgandžijama" istekao imao je nekoliko ponuda.

Očekivalo se da će poslije dobrog EURA dobiti ponudu nekog evropskog giganta, ali samo Nica i Rajo Valjekano su bili konkretni.

Depaj je zato odlučio da se oproba u Brazilu, u timu koji nosi nadimak "Timao" (Veliki tim).

Navodno ugovor sa timom iz Sao Paola je potpisao do kraja 2028. godine.

Kada Depaj bude igrao gradski derbi protiv Sao Paola, čuvaće ga Džamal Luis, lijevi bek Njukasla i reprezentativac Sjeverne Irske.

Momak kojeg je Liverpul želio da dovede 2020. godine, a koj je potom završio u Njukaslu, nakon što je prošle godine proveo na pozajmici u Votfordu, ove godine je otišao skoro 10.000 km od grada sa sjevera Engleske, na pozajmicu u velikana brazilskog klupskog fudbala.

Iker Muniain godinama je odbijao ponude drugih klubova jer je bio vjeran svom Atletik Bilbau.

Nakon 15 sezona na San Mamesu, i dalje sa godinama fudbala ispred sebe (ima tek 31.), Muniain nije mogao da zamisli sebe u nekoj ekipi gdje bi mogao da igra protiv svog Bilbaa, pa se odlučio za drugi kontinent, preciznije u argentinski San Lorenco.

Ekipa poznata po nevjerovatnim navijačima, ali i po tome što je najpoznatiji od njih svakako papa Franjo, od naredne godine biće i dom ovog lijevog krila, koje je nekada veliki ser Aleks Ferguson želio da dovede na Old traford.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније