Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

07. 09. 2024. 19:21 >> 19:31
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Mlade "ajkule" pale sa peterca i uzele srebro

Možda sadašnjost i nije baš najbolja, ali budućnost crnogorskog vaterpola djeluje blistavo. U19 reprezentacija je na Evropskom prvenstvu u bugarskom Burgasu pokazala koliko je talentovana, bila na pragu zlatne medalje, ali je u finalu nakon peteraca drugi put poražena od Hrvatske (10:8) i uzela srebro.

Srđan Janović i drugovi su odigrali sedam mečeva bez dana pauze. U grupi su poraženi od Španije (8:6), Mađarske (13:9) i Hrvatske, ali su potom redom rušili Holandiju (16:15 nakon peteraca), Srbiju (18:17, takođe nakon peteraca) i Mađarsku (6:5). Nažalost, "barakude" su opet bile bolje...

U finalu je tim Miodraga Mirovića predugo čekao prvi gol, a pet sekundi prije kraja 2. četvrtine Strahinja Gojković je konačno savladao Marija Čubranovića i smanjio na 3:1.

Prije toga je dva puta mrežu raspoloženog Andrije Bjelice iz igre zatresao Maro Šušić, a Vlaho Pavlić iskoristio peterac.

"Barakude" su imale još nekoliko velikih prilika, napade sa igračem više, ali srećom razlika nije bila osjetnija.

Mlade "ajkule" su pravi ritam uhvatile u trećoj dionici, kada je dva puta pogodio Janović, a jednom Danilo Stupar za 4:4.

Mogla je Crna Gora i do preokreta, ali je Hrvatska u prvom napadu posljednje četvrtine došla do novog vođstva golom Ivuše Burđeleza.

Tada su počele da se dešavaju čudne stvari - nakon šuta Tima Perova je izgledalo da je lopta prešla zamišljenu gol-liniju, ali su sudije pokazale da se igra nastavi, a sa još nekoliko odluka su izazvali žustre proteste stručnog štaba naše selekcije.

Hrvatska je to iskoristila i povela 6:4, da bi na tačno četiri minuta do kraja Andrija Roganović smanjio na 6:5, da bi Stupar fenomenalnim pogotkom vratio sve na nulu na tri minuta i 13 sekundi do posljednje sirene.

Sjajan ritam je nastavljen, pa je Balša Vučković, na isteku napada sa igračem više, na 116 sekundi do kraja donio prvo vođstvo Crnoj Gori.

Izvaredna odbrana je uništila još jedan napad Hrvatske, ali je Burđelez 39 sekundi prije kraja iskoristio prednost igrača više i izjednačio na 7:7.

Janović je u 1. seriji peteraca pogodio prečku, Čubranić je odbranio šuteve Vučkovića i Stupara, a precizan je bio samo Gojković. Za Hrvate su pogađali Pavlić, Burđelez i Duje Kuci.

Bronza je pripala Španiji, koja je takođe nakon peteraca bila bolja od Mađarske (16:14). Dakle, sve četiri ekipe iz naše grupe su stigle do polufinala, što dovoljno govori koliko je težak put imala Mirovićeva četa, ali i koliko će joj sve ove utakmice značiti u budućnosti...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније