Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

07. 09. 2024. 09:20 >> 11:09
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Mladi vaterpolisti sa Hrvatima za zlato (TVCG2)

Juniorska vaterpolo reprezentacija odigrala je fantastično prije svega nokaut fazu na prvenstvu Evrope i došla do završne utakmice, do duela za titulu šampiona starog kontinenta u Burgasu. Protivnik u tom okršaju biće Hrvatska od 18 sati i 15 minuta uz prenos na TVCG2.

Ove dvije reprezentacije igrale su i u grupi, kada je Hrvatska nakon preokreta slavila sa 8:7. U tom meču naša reprezentacija imala je prednost nakon prve dionice 3:2, Hrvati su se potom vratili u meč, preokrenuli, pa se do kraja vodila velika broba, igralo se praktično gol za gol, ali je ipak Hrvatska došla do trijumfa.

Nije se proslavila naša selekcija u grupi, doživjela je čak tri poraza, osim toga od Hrvatske, izgubili su i od Španije i Mađarske.

Ali su izabranici Miodraga Mirovića odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije, prvo je savladana Holandija u osmini finala i to nakon velike borbe i peteraca, na kraju 16:15. Uslijedio je potom i duel sa Srbijom, koja je bila dominantna u grupi, ali su naši juniori opet bili staloženiji i koncentrisaniji pa su i ovaj duel dobili nakon petaraca - 18:17 i tada zakali okršaj sa Mađarima u polufinalu.

Znalo se da će to biti težak izazov, meč sa malim brojem golova, na poluvremenu 3:3, potom su uspjeli naši vaterpolisti da dođu do dva gola viška - 5:3, a ubrzo i povedu sa 6:3 kada je skoro bilo jasno da je finale na pragu. Mađari su do kraja susreta postigli dva gola, ali nije bilo vremena da izjednače.

Hrvatska je u tom drugom polufinalu, takođe u veoma neizvjesnom meču savladala Španiju 8:7.

Ostao je još taj jedan duel u Burgasu, prilika da ova generacija Crne Gore dođe do velikog rezultata i do titule šampiona Evrope.

U našem sastavu su: Dušan Vuković, Andrija Bjelica, Tim Perov, Đorđe Pejović, Meldin Hadžić, Andrija Roganović, Nikola Petrović, Strahinja Gojković, Ognjen Moračanin, Srđan Janović, Balša Vučković, Danilo Stupar, Draško Samardžić, Miloš Milinić i Stefan Vraneš.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније