Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

07. 09. 2024. 19:57 >> 19:59
Čitaj mi:

ČUDAN MEČ U DABLINU

Karsli greškom sjeo na klupu Irske, Rajs i Griliš pogodili mrežu svojih

Najatraktivniji meč subotnjeg programa u Ligi nacija odigran je u B diviziji na stadionu "Aviva" u Dablinu, gdje je Engleska savladala Irsku 2:0.

Osim Deklana Rajsa i Džeka Griliša, koji su igrali za Irsku prije nego što su obukli dres Gordog Albiona, utakmica je bila zanimljiv i zbog Lija Karslija, privremenog selektora "tri lava".

Karsli je igrao za Irsku, nudio se Fudbalskom savezu Irske (FAI) da radi u mlađim selekcijama, ali ga niko nije udostojio odgovora.

Dobio je šansu u Fudbalskom savezu Engleske, prošle godine bio šampion Evrope sa mladom reprezentacijom te zemlje, a sada je dobio priliku da vodi i A tim nakon odlaska Gareta Sautgejta.

Sudbina se poigrala sa njim, pa je debitovao baš u Dablinu, a prije meča kao da ga je srce povuklo na klupu Irske.

A onda nove koincidencije - prvo se u 11. minutu u listu strijelaca upisao Rajs, koji je tri puta igrao za seniorsku reprezentaciju domaćina, a u 26. i Griliš, igrač sa 19 nastupa u mlađim kategorijama "momaka u zelenom". I to baš na asistenciju Rajsa...

Vezista Arsenala nije htio da slavi, za razliku od ofanzivca Mančester sitija.

Tim rezultatom je i završen meč, a u istom terminu se igrao i duel u Tbilisiju, gdje je Gruzija savladala Češku 4:1.

Selekcija koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja Eura u Njemačkoj je povela golom Hviče Kvarachelije iz penala u 33. minutu, da bi sve dileme riješili Giorgi Čakvetadze u 53, Žorž Mikautadze u 63. i Giorgi Kočorašvili u 66. minutu.

Utješni pogodak za Čehe je dao Lukaš Kalvah u 80. minutu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније