Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Goran Radević

07. 09. 2024. 18:54 >> 18:54
Čitaj mi:

NEUSPJEŠAN TAKMIČARSKI DEBI U REJKJAVIKU

Sada bi i Prosinečki nešto uradio drugačije

Za razliku od prethodnih šest selektora, koji su na debijima u zvaničnim mečevima osvojili makar bod, Robert Prosinečki je porazom na Islandu 2:0, golovima primljenim poslije kornera, počeo takmičarski niz na klupi Crne Gore.

Iako je bio prinuđen da sastavi tim bez šestorice standardnih igrača - Jovetića, Savića, Vešovića, Kuča, Jankovića i Vujačića, a izostali su i Bakić i Adžić, hrabro i sportski simpatično je na pres konferenciji u Rejkjaviku najavio ofanzivnu Crnu Goru i povoljan ishod, kazao da ne želi da se žali zbog personalnih problema, da se to na ovim prostorima prečesto i nepotrebno radi, pa su čak i objektivnijim navijačima naše selekcije apetiti porasli a poraz od, takođe prilično oslabljenih Islanđana, teško pao.

Nije popularni Veliki Žuti tražio alibije, poput nekih svojih prethodnika, ali djelimično i zbog takvog selektorovog pristupa već su krenule lavine kritika u fudbalskim kuloarima i na društvenim mrežama.

Izbor startnih 11 i zašto ovaj a ne onaj, nejasna taktika i vizija igre, loša postavka na defanzivnim prekidima, veliki broj grešaka na našoj polovini, zašto je kasnio s izmjenama i zamijenio samo trojicu igrača, a mnogi smatraju i da su Islanđani najslabiji u grupi i da će još teže da bude sa Turcima i Velšanima. Može se polemisati na fudbalski način o svemu tome, ali je pošteno reći da je prerano za kritike.

Vjerovatno bi i Prosinečki promijenio neke odluke da može da vrati vrijeme, a vrijeme, optimizam i puna podrška Saveza, medija i navijača su upravo ono što je sad potrebno stručnom štabu i reprezentativcima. I naravno pun stadion u ponedjeljak protiv Velsa u Nikšiću, gdje ćemo prvi put biti domaćini.

A nakon oktobarskih gostovanja u Samsunu i Kardifu, nadamo se konačno u kompletnom sastavu, i osam utakmica na crnogorskoj klupi, imaćemo jasan presjek selektorovog rada i da li su igrači od kojih zaista bolje nemamo, kadri da naprave dobar rezultat u grupi Lige nacija sa tri, za mnoge možda neatraktivne, ali vrlo kvalitetne reprezentacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније