Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

25. 08. 2024. 08:30 >> 08:29

OMETAO PERESA TOKOM KVALIFIKACIJA

Hamilton kažnjen, trku u Holandiji počinje sa 15. mjesta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton kažnjen je sa tri pozicije i u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije startovaće sa 15. pozicije, pošto je ometao Serhija Peresa iz Red Bula tokom kvalifikacija.

Kako je saopšteno iz Formule 1, Hamilton je tokom prvog dijela kvalifikacija blokirao Peresa u krivini broj devet, zbog čega je vozač Red Bula izgubio vrijeme.

Meksički vozač je ipak u narednom krugu uspio da ostvari dobar rezultat i plasira se u drugi dio kvalifikacija. On je u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto, odakle će startovati u Zandvortu.

Hamilton je kvalifikacije završio u drugom dijelu i trebalo je da startuje sa 12. mjesta, ali će poslije kazne početi sa 15. mjesta.

"Stjuardi su utvrdili da je, iako je bilo odgovarajućeg upozorenja ekipe i iako je vozač pokušao da se skloni sa puta, mogao više da uspori kako ne bi ometao drugi automobil i zbog toga smatraju da je ometanje bilo nepotrebno u smislu propisa. Zbog toga se primjenjuje kazna u skladu sa prethodnim odlukama", navodi se u saopštenju Formule 1.

Trka za Veliku nagradu Holandije, prva poslije ljetnje pauze u šampionatu Formule 1, vozi se u nedjelju od 15 časova.

Vozač Vilijamsa Aleksander Albon diskvalifikovan je iz kvalifikacija i trku će početi sa začelja, pošto pod njegovog bolida nije prošao tehničke provjere.

Albon je kvalifikacije završio na osmom mjestu, ali će sada zajedno sa timskim kolegom Loganom Sardžentom, koji nije vozio kvalifikacije zbog sudara na trećem treningu, startovati sa začelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније