Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

25. 08. 2024. 10:50 >> 10:49

NAVIJAČI DORTMUNDA

Postavili maketu tenka ispred stadiona iz protesta zbog sponzora

Navijači su postavili maketu tenka ispred stadiona Borusije iz Dortmunda uoči jučerašnje utakmice protiv Ajntrahta u prvom kolu Bundeslige iz protesta protiv sponzorskog ugovora tog fudbalskog kluba s jednim proizvođačem oružja.

Dortmund je 29. maja saopštio da je potpisao trogodišnji ugovor sa kompanijom "Rajnmetal" iz Diseldorfa tri dana prije no što je ekipa izgubila u finalu Lige šampiona od Real Madrida.

Aktivista je držeći crveni karton nosio masku sa likom generalnog direktora te kompanije Armina Papergera.

Udruženje navijača "Južna tribina Dortmund" je u srijedu na početku drugog poluvremena utakmice protiv Ajntrahta saopštilo da se više od 90 navijačkih grupa složilo da iznesu svoje protivljenje tom ugovoru i pozvalo navijače da donesu plakate i transparente koji kritikuju taj ugovor.

Kompanija "Rajnmetal" je najveći svjetski proizvođač artiljerijske municije i očekuje se da će ove godine ostvariti rekordnu prodaju od oko 10 milijardi eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније