Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

25. 08. 2024. 09:32 >> 09:33

JUŽNA KOREJA PREJAKA

Škerović: Veliko iskustvo za nas, osjetile smo drugačiji stil košarke

Selektorka crnogorskih košarkašica Jelena Škerović kazala je da je pretkvalifikacioni turnir u Meksiku bio veliko iskustvo za podmlađeni tim.

Naša selekcija je upisala tri pobjede u grupi, ali je Južna Koreja u polufinalu bila prejaka 88:66.

"Idemo dalje - ovo je bio dobar turnir za nas i veliko iskustvo nakon što smo osjetile drugačiji stil košarke i igrale mečeva sa jakim reprezentacija... Radujemo se narednim ciljevima koji su ispred nas", poručila je Škerović na presu nakon poraza od azijske selekcije.

Istakla je da njena ekipa nije uspjela da se adaptira na stil Južne Koreje, te da je meč riješen u drugoj četvrtini

"Čestitam Južnoj Koreji na prolasku, odigrala je odličnu utakmicu... Polufinale je riješeno u drugoj četvrtini, jednostavno nismo uspjele da se naviknemo na njihov stil igre. Imale smo dosta problema u komunikaciji u odbrani i dozvolile smo rivalu mnogo otvorenih šuteva za tri poena", istakla je crnogorksa selektorkka.

Problem je bio i što nije ispoštovan sav dogovor iz svlačionice...

"Nakon loše druge četvrtine bilo je teško da se vratimo jer je Koreja veoma iskusna ekipa. Nismo ispoštovale određeni dogovor, bila je očigledna i razlika u fizičkom smislu", poručila je Škerović.

Naš tim se sada okreće obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket.

"U novembru i februaru igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i vjerujemo da ćemo izboriti plasman na završni turnir. Meksiko Siti je bio veliko iskustvo za naš tim za ono što nas očekuje u narednom periodu", zaključila je selektorka.

Naša reprezentativka Dragana Živković smatra da mogu da igraju sa svima...

"Nismo imale odgovor na napad Južne Koreje, posebno na njihove šutere. Međutim, veoma sam ponosna na naš tim, jer smo pokazale da možemo da igramo protiv veoma dobrih timova, ali je jasno da moramo još mnogo da napredujemo", kazala je Živković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније