Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

16. 10. 2024. 21:12 >> 21:15

EVROKUP (4. KOLO)

Budućnost od plus 20 do problema protiv Trefla, Azubuike ni u 12

Prvi veliki derbi u sezoni, obračun sa Crvenom zvezdom u ponedjeljak u "Morači", košarkaši Budućnost Volija čekaće u sjajnom raspoloženju, jer su vezali i četvrtu pobjedu u nizu. Nakon trijumfa na gostovanjima Igokei, Trentu i Zadru, tim Andreja Žakelja je večeras pred svojim navijačima savladao Trefl u 4. kolu Evrokupa - 92:83.

"Plavi" su u duel sa poljskom ekipom ušli kao apsolutni favoriti i pokazali kolika je razlika u kvalitetu. O tome najbolje govori činjenica da izabranici Žana Tabaka ne samo da nijednom nisu poveli, nego nisu čak ni izjednačili.

Najbliže što su prišli je dva puta na minimalni minus (6:5 i 8:7), da bi Džuvan Morgan i Rašid Sulajmon trojkama prvi put donijeli dvocifrenu razliku (27:17) u 19. minutu.

Domaći su u 2. četvrtini stigli i do rekordnih plus 20 (46:26) nakon serije 17:1, u kojoj je Kenan Kamenjaš dao šest, a Flečer Megi pet poena.

Pitanje pobjednika je tada bilo riješeno, pa je Budućnost mogla da odradi ostatak meča u laganom ritmu. Doduše, bilo je i previše opuštanja, zbog čega je Žakelj morao da uzme tajm-aut početkom posljednje četvrtine i vikom razbudi igrače, jer je Trefl prišao na 65:56.

Poljaci su prišli i na 67:59 i nisu odustajali dok god je postojala i teoretska nada, pa su i u posljednjem minutu zaokružili seriju 7:0 i smanjili na pet razlike (86:81). Vremena za nešto više nije bilo.

Morgan se vratio u tim nakon tri propuštene utakmice zbog lakše povrede i dao šest poena, a među 12 nije bilo jedne od najzvučnijih ljetošnjih akvizicija, Judoke Azubuikea. Nigerijac sa američkim pasošem nije pokazao zbog čega je doveden i veliko je pitanje da li će ostati, jer se nedavno vratio Alen Omić i postao četvrta "petica" u timu, a tri su više nego dovoljne...

Najefikasniji je bio Kamenjaš sa 18 koševa, Megi je ubacio 17, Sulajmon 14, a Nikola Tanasković i Mekinli Rajt po 10.

Igrač meča je bio 32-godišnji Jaroslav Ziskovski, koji je ubacio čak 33 poena, uz gotovo perfektan šut (5-6 za tri, 4-4 za dva, 10-12 slobodna bacanja)..

BUDUĆNOST - TREFL 92:83 (29:20, 19:10, 15:22, 29:31)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 1.400. Sudije: Račis (Litvanija), Rosi (Italija), Manuel (Španija)

Budućnost: Morgan 6, Sulajmon 14, Ilić, Megi 17, Slavković 3, Tanasković 10, Ferel 7, Jovanović, Drežnjak 3x, Omić 2, Rajt 10, Kamenjaš 18.

Trefl: Jankovski, Best 3, Mekgavens, Viltinjski 4, Ziskovski 33, Filip 16, Grosel 10, Veders 7, Šenk 7, Van Flit 3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније