Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 10. 2024. 09:59 >> 10:00

KVALIFIKACIJE

Poker Brazila za put ka mundijalskoj vizi: Rafinja počeo, Pereira i Enrike nastavili

Petostruki osvajači Svjetskog prvenstva povećali su šanse da nastave svoj nevjerovatni niz nastupa na svim šampionatima od 1930. godine, nakon ubjedljive pobjede od 4:0 nad Peruom na "Areni BRB Mane Garinča".

Brazil je slavio u prethodnih pet međusobnih susreta, tokom kojih Peru nije uspio da postigne nijedan gol, a činilo se da su konačno primili pogodak u 12. minutu.

Ipak, sudije su priskočile u pomoć domaćinu, jer su ispravno procijenile da je Edison Flores bio u ofsajdu prije nego što je poslao loptu pored Edersona.

Rafinja je uzvratio svojom prilikom.

Fudbaler Barselone, koji je postigao šest golova u prethodnih devet mečeva za "Selekao", snažnim udarcem iz kaznenog prostora pogodio je prečku.

Rafinja je ipak uspio da načne mrežu gostiju i to sa bijele tačke u 38. minutu.

Nakon duela Karlosa Zambrana sa Igorom Hesusom i Luisom Advinsulom, dosuđen je penal, a Rafinja je sigurno izveo udarac, poslavši Pedra Galjesea u suprotnu stranu.

Brazil, koji igra pod pritiskom javnosti, pogotovo selektor Dorival Žunior, jer su u jednom trenutku opasno koketirali sa time da ne odu na Mundijal, ovaj meč je igrao u određenom grču.

Međutim, drugi pogodak Rafinje, ponovo sa penala, konačno je opustio i fudbalere i navijače.

Gotovo "isti glumci" kod drugog penala: Zambrano je ponovo nespretno startovao, ovog puta nad Savinjom, a Rafinja je ponovo prevario Galjesea.

U 69. minutu, dvostruka izmjena Dorivala Žuniora pokazala se kao pun pogodak. U igru su ušli Andreas Pereira i Luis Enrike, koji su obilježili ostatak utakmice.

Samo dva minuta po ulasku, najljepša akcija i gol koji odiše pravim brazilskim fudbalskim šmekom, u režiji upravo ove dvojice fudbalera.

Enrike je probio po lijevoj strani, dao dobar pas, a Pereira je polumakazicama pogodio mrežu gostiju.

Tri minute kasnije, Enrike se i sam upisao u strijelce.

Dobar prijem lopte, namjestio se na lijevu nogu i poslao precizan udarac. Fudbaler Botafoga bio je junak i u prethodnom meču kada je kasno u nadoknadi pogodio za pobjedu nad Čileom.

Sigurna pobjeda na terenu omogućila je Brazilu da završi ovaj ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine sa četiri boda više od posljednjeg automatskog mjesta za kvalifikacije.

U međuvremenu, s obzirom na to da se ispod Perua na tabeli CONMEBOL-a nalazi samo Čile, jedina realna šansa za ponovni nastup na Mundijalu nakon propuštanja 2022. godine čini se da je sedmo mjesto, koje vodi u interkontinentalni baraž.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније