Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

16. 10. 2024. 13:56 >> 13:59
Čitaj mi:

PROSLAVLJENI REPREZENTATIVAC

Nova uloga za bivšeg kapitena "lavova": Ševaljević direktor muške rukometne reprezentacije

Bivši kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore, Vasko Ševaljević postavljen je danas za direktora muške reprezentacije.

Njega je za tu funkciju predložio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, nakon čega je dobio i podršku Upravnog odbora.

Ovo je nova promjena nakon što je za selektora reprezentacije imenovan proslavljeni francuski rukometaš i trener Didije Dinar.

"Uzimajući u obzir to da je Ševaljević bio dugogodišnji reprezentativac i kapiten nacionalnog tima, da odlično poznaje sistem rada, što će olakšati komunikaciju između rukovodstva Saveza i stručnog štaba, ali i između igrača i novog selektora, njegovo imenovanje trebalo bi da bude značajan doprinos uspješnim rezultatima nacionalnog tima u narednom periodu", navodi se iz RSCG.

Ševaljivić je kazao da mu je čas što je postavljen na ovu funkciju, i da vjeruje da će opravdati povjerenje koje mu je dato.

„Kada je došlo vrijeme da napustim nacionalni tim nakon Svjetskog prvenstva u Poljskoj u januaru prošle godine, rekao sam da ću uvijek biti tu za crnogorski rukomet, a prilika za to se ukazala upravo sad. Imenovanje za direktora reprezentacije je velika čast, izražavam zahvalnost Upravnom odboru na čelu sa predsjednikom Kapisodom što su procijenili da u toj ulozi mogu da doprinesem dobrim rezultatima reprezentacije u narednom periodu. Vjerujem da ću povjerenje opravdati zahvaljujući činjenici da sam dugo vremena bio u nacionalnom timu i da odlično poznajem sistem. Nedavno smo dobili novog selektora i već sam u svakodnevnoj komunikaciji sa Dinarom, kako bi uz podršku Saveza, stvorili najbolje uslove za uspješan početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Pred nama je veliki izazov i vjerujem da možemo da mu odgovorimo na pravi način uz angažovanje svih struktura u Savezu“, kazao je novi direktor muške reprezentacije RSCG.

Ševaljević je od skoro i predsjednik novoformiranog rukometnog kluba Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније