Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

16. 10. 2024. 21:13 >> 21:29

LIGA ŠAMPIONA

Primorac u goleadi poražen od Savone

Liga šampiona se nakon 14 godina vratila u Kotor, ali feštu je pokvarila Savona, koja je u goleadi savladala Primorac 18:12 i upisala prvu pobjedu u elitnom takmičenju. Naš tim je pretrpio i drugi poraz, s tim što ima jedan osvojen bod, jer je na startu izgubio od Olimpijakosa na peterce.

Savona je tri puta vodila na startu meča, ali je naš tim uvijek imao spreman odgovor. Tri puta je izjednači, da bi pogotkom Ćetkovića prvi put i poveo 4:3.

Ipak, Italijani su do kraja tog dijela vratili stvari na početak 4:4.

U drugoj četvrtini Primorac je bio taj ko je konstantno imao gol viška, ali je Savona na 1.38 prije odlaska na veliki odmor preokrenula preko Guidija 8:7. Nedugo zatim Oćioni je prvi put donio gostima plus dva 9:7, a ra razlika bila je i na poluvremenu 10:8.

Na startu treće četvrtine Matković nije realizovao peterac, ali je u narednom napadu Brguljan sa distance poslao loptu pod prečku 10:9.

Ipak, Savona je potom preuezla konce igre u svoje ruke. Sredionom tog dijela igre, Damonte je svojim trećim golom prvi put donio gostima tri gola viška 12:9.

Na 2.22 do kraja trećeg perioda Oćione je povisio na 13:9, da bi finiš, ipak, pripao našoj ekipi. Matković iskupio za promašeni peterac i udarem sa distance prekinuo seriju rivala 13:10, a Janović približio Kotorane na minus dva 13:11, uoči posljednjih osam minuta.

Na početku četvrte četvrtine, Primorac nije iskoristio napad s igračem više, što su kaznili Pačaliev, Damonte i Fiolji, te na četiri minuta prije kraja otklonili sve dileme 16:11.

Na kraju 18:12 za Italijane.

Najefikasniji kod Primorca sa po dva pogotka bili su kapiten Draško Brguljan, Nika Šušiašvili i Dušan Matković. Po jednom su precizni bili Marko Mršić, Luka Murišić, Srđan Janović, Nemanja Vico, Nikola Brkić i Petar Ćetković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније