Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

16. 10. 2024. 11:03 >> 11:04
Čitaj mi:

EVROKUP

Budućnost protiv Trefla za nastavak sjajne serije: "Plavo bijeli" žele podršku navijača

Košarkaši Budućnosti dočekuju večeras u SC "Morača" poljski Trefl Sopot u okviru 4. kola Evrokupa.

"Plavo-bijeli" su u sjajnoj formi i seriji u kojoj su vezali tri pobjede, i to sve tri na gostvanjima.

Nakon što su gotovo nesrećno poraženi protiv Gran Kanarije u Podgorici, nakon produžetka, ekipa Andreja Žakelja je sjajno odgovorila.

Pobjede u Laktašima, Trentu i Zadru, očekuje se i večeras protiv poljskog tima, kako bi se napravila sjajna uvertira za derbi protiv Crvene zvezde koji je na programu u ponedjeljak 21. oktobra.

Poljaci ipak neće biti bez šansi, i toga je svjestan i trener podgoričkog tima.

"Dolazi nam nezgodan protivnik. Izgubili su tri meča u Evrokupu, ali sva tri u posljednjim minutima. Dakle, sigurno nisu tim koji možemo podcijeniti, daleko od toga. Oni dolaze rasterećeni, ali znamo njihovu snagu. Više-manje se oslanjaju na američke igrače, agresivan tim koji mnogo šutira za tri i igra otvorenu igru. Koncentracija, odbrana i skok su ključni u ovom meču", kazao je Žakelj.

Ekipu iz Sopota predvodi sa klupe Žan Tabak, bivši hrvatski košarkaš sa NBA iskustvom, koji odlično poznaje košarkaške prilike u regionu.

Trefl ove godine predvodi Tarik Filip, koji igra sezonu života, sa prosjekom od od 15 poena, 9 skokova i 6 asistencija po meču.

Tu je i poznato lice košarkaškim fanovima u Crnoj Gori, Markus Veters koji je bio najbolji igrač barskog Mornara prošle sezone.

Ipak košarkaši našeg predstavnika su spremni za duel večeras.

Andrija Slavković je kazao da je stručni tim dobro sakutovao protivnika, ali i da se nada punoj "Morači".

"Izlazimo iz tri vezana gostovanja koja su bila veoma bitna za nas. Mislim da smo u dobrom ritmu, i sada imamo tri vezane utakmice kod kuće, prvu protiv zahtjevne ekipe Sopota. Spremali smo se dva dana za tu utakmicu i mislim da smo uradili dobar posao, da smo ih dobro skautirali. Ne sumnjam da ćemo izaći s maksimalnom energijom i fokusom na tu utakmicu. Fokus, energija i prisustvo navijača su ključni", kazao je Slavković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније