Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 10. 2024. 09:22 >> 11:38
Čitaj mi:

ARGENTINA BROJALA DO 6

Dodir fudbalskog Mesi(je): Het-trik i dvije asistencije u argentinskom plesu

Noć jubileja, noć istorije, noć fudbalske magije najboljeg svih vremena na "Monumentalu" - Argentina je slavila ubjedljivo protiv Bolivije 6:0 u 10. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a glavni junak je bio Lionel Mesi.

Tačno je 20 godina od kada je Mesi prvi put debitovao za "gaučose" i odlučio je da publici na stadionu River Plejta pruži nezaboravnu noć - het trik i dvije asistencije, najubjedljiviju pobjedu nad "Verdeom" u zvaničnim mečevima još od 1947. godine i povrtak na prvo mjesto u grupi.

Ovo je ujedno i 61. pobjeda za Lionela Skalonija na klupi Argentine u 81. utakmici.

Prvih 15 minuta nije naslućivalo da će uslijediti prava fijesta, jer su gosti igrali disciplinovano pozadi.

Međutim, naizgled dobra odbrana, raspala se nakon jedne greške. Lautaro Martinez je blokirao jedno jednostavno izbijanje lopte, koja je došla potom do Mesija, a desetka Intera iz Majamija je pogodio bliži ugao za 1:0.

To je ujedno bio i njegov 110. gol u dresu reprezentaciije.

Probao je Mesi samo nešto kasnije iz slobodnog udarca, ali je Giljermo Viskara pokazao sjajan refleks.

Hulijan Alvarez je potom pokazao svoje mogućnosti sjajnog pasera. Lopta napadača Atletko Madrida je prošla tačno do Mesja, a on je potom nesebično samo "ćušnuo" do Martineza kojem nije bilo teško da pogodi praktično prazan gol.

I baš kad je izgledalo da će to da bude rezultat poluvremena, Mesi brzo izvodi prekid, pronalazi Alvareza koji pogađa za 3:0.

U nastavku Otamendi postiže 4. gol ali je on poništen nakon VAR-a.

Skaloni je izvršio trostruku zamjenu, i dva igrača koja su ušla su kreirala četvirti gol.

Leandro Parades je dao jednu rezanu loptu na bok gdje se nalazio Molina koji je iz prve praktično samo poslao u 16 metara gdje je Tijago Almada rutinski reagovao. Definicija opisa "mat u tri poteza".

U posljednjih desetak minuta meča, dva gola u razmaku od dva minuta Mesija.

Gotovo trejdmarkovani potezi Argentinca, prijem, dribling i precizni udarci sa nekih 12,13 metara s tim što je jedan dao desnom, drugi lijevom nogom.

Dugo je na "Monumentalu" odjekivalo ime kapitena.

Sljedećeg mjeseca Argentina igra protiv Paragvaja u gostima. Bolivija, s druge strane, ostaje u poziciji za baraž i igraće protiv Ekvadora u gostima tokom posljednje međunarodne pauze ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније