Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg ]

20. 08. 2024. 08:22 >> 08:27

pretkvalifikacioni turnir za svjetsko prvenstvo

Ubjedljiva pobjeda košarkašica na startu pretkvalifikacija za SP

Košarkašice Crne Gore ostvarile su pobjedu na startu pretkvalifikacionog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo. Izabranice Jelene Škerović savladale su jutros u Meksiko sitiju, u B grupi, selekciju Novog Zelanda 88:64.

Crna Gora je na startu imala 5:0 i 7:2, ali je Novi Zeland uspio brzo da dođe do egala. Ipak, nakon trojke Bojane Kovačević, te poena Maje Bigović naša reprezentacija je u šestom minutu imala +6 (14:8), dok je na kraju prve dionice bilo 16:12.

Selektorka Jelena Škerović već u prvom kvartalu pokušala je da među svim igračicama podijeli minutažu, jer u prvom meču sigurno da se naše košarkašice nijesu još adaptirale na totalno drugu klimu, vremensku razliku, te činjenicu da su na 2.300 metara nadmorske visine.

Ali, i djevojke koje su dobile šansu sa klupe donijele su posebnu energiju i imale posebnu ulogu. Novi Zeland je nakon što je počeo da kombinuje "čovjeka" i "zonu" uspio da poremeti ritam "crvenih", a serijom 9:0 na startu druge četvrtine i da preokrene (21:16 - 13.minut).

Međutim, brzo su se naše košarkašice "trgle" - nakon dva i po minuta bez koša, Kovačević je pogodila trojku, a onda je Dragana Živković imala svoju minijaturu, vezala četiri poena i donijela egal - 23:23. Bilo je jasno da slijedi dramatičan meč.

Sjajan period Živković je krunisala asistencijom za Milicu Jovanović, koja je trojkom donijela Crnoj Gori u 15.minutu ponovo vođstvo, prvo u drugoj dionici - 26:25. To je bio početak naše serije (10:1), u kojoj je Jovanović vezala osam poena, a sa dvije trojke Crnu Goru lansirala na +7 (33:26), da bi zatim Živković pogodila za najveću razliku u prvom poluvremenu - 35:26, dok je na velikom odmoru bilo 37:32.

Crna Gora je u trećoj dionici napravila ključan korak - izabranice Jelene Škerović dolazile su do lakih poena, imale dobre procente, a sa čak 29 poena uspjela je da napravi odlučujuću razliku.

Naime, Crna Gora je drugo poluvrijeme otvorila serijom 9:0, pa je nakon poena Maje Bigović u 22.minutu bilo 44:32, a idealnih pet minuta (ukupna serija 16:4) zaključila je Leković za +17 (53:36). U 27.minutu Sofija Živaljević ubacila je dvije vezane trojke (61:40), a idealnu četvrtinu zaključila je Kovačević sa pet vezanih poena - 66:45.

Bilo je jasno da je napravljen veliki posao i da je Crna Gora pred pobjedom. Ali, naše košarkašice držale su ritam, igrale sjajno, držale veliku razliku, pa je u 35.minutu bilo i +24 (75:51).

S obzirom da situacija u grupi može biti komplikovana, jasno je bilo u taboru naše selekcije da je i razlika bitna, tako da su naše košarkašice igrale do kraja maksimalno.

Razlika je tako rasla, a u 38.minutu, nakon bacanja Bigović za +27 (85:58), čime je premijerni meč zaključen idealno...

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније