Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 08. 2024. 21:56 >> 22:26
Čitaj mi:

1.cfl

Budućnost sa desetoricom do pobjede, Petrovac i Jedinstvo slavili na strani, Otrant bolji od Jezera

Fudbaleri Budućnosti, Petrovca, Jedinstva i Otranta zabilježili su trijumfe u trećem kolu CFL-a.

Kolo je otvoreno u Tivtu u duelu Arsenala i Budućnosti. Nakon prvog poluvremena u kojima nismo uživali u prelijepom fudbalu, nije izgledalo dobro po momke Ivana Brnovića kada je njegov prezimenjak na terenu i kapiten dobio direktan crveni karton u 52. minutu. 

Međutim brojčani nedostatak na terenu nije bio vidljiv u igri "plavo-bijelih", naprotiv.  Samo desetak minuta nakon crvenog kartona Budućnost dolazi do vođstva. Ivan Bulatović je pogodio protiv svog bivšeg kluba i iz poštovanja na dres koji je nekad i sam nosio nije proslavio gol.

Samo četiri minuta kasnije Vukotić postavlja konačan rezultat.

Petrovac je još jednom pokazao da je kompaktna ekipa nakon što su u Nikšiću slavili protiv Sutjeske. 

Odlična igra ekipe sa Primorja, koja je večeras igrala u bordo opremi. Prvi gol je postigao nekadašnji "pitomac" akademije Boke Juniors Dijego Kastanjeda, mada veliku zaslugu za pogodak Argentinca nosi Danilo Bakić.

Vezni fudbaler Petrovca je prvo školski uklizao, osvojio posjed, a onda uputio precizan centaršut na drugu stativu gdje je Kastanjeda iz prve uhvatio loptu i pogodio mrežu Giljena. 

U nastavku probala je Sutjeska da se vrati u meč, ali bez mirnoće u završnici. Kazna je stigla demonstracijom sjajne tehnike Marka Šimuna, ali i upornost mladog Carevića koji je povukao loptu sa svoje polovine i predao je saigraču u šesnaestercu. Šimun je rolao loptu, prebacio je sa noge na nogu, i onda plasirao loptu u mrežu. 

Nakon sjajnog evropskog ljeta ekipa Mornara nastavlja da igra u kontra ritmu, drugim porazom u tri kola. Ovoga puta slavlje Jedisntva iz Bijelog Polja. Brandao je izveo jedan korner pred kraj prvog poluvremena a Žarko Korać je glavom pogodio mrežu domaćih. 

Zorić je uspio da izjednači u drugom dijelu, ali ponovo kombinacija Brandao-Korać, ovoga puta sa izmijenjenim ulogama i Brazilac nije imao težak posao nakon duplog pasa sa saigračem. 

I na kraju nova pobjeda debitanta iz Ulcinja koja je bila gotova već nakon 45 minuta. Otrant Dejana Vukićevića već sada se kandiduje za najprijatnije iznenađenje, a sve navijače kluba iz najjužnije crnogorske opštine treba da raduje način na koji njihov tim igra. 

 Ajumu Nišimura nastavlja tradiciju svojih zemljaka u CFL-u sa dobrim partijama, a njegov gol je plod očajne reakcije posljednje linije odbrane Jezera.

Potom najljepša akcija na utakmici, i jedna od najljepših akcija cijelog kola. Halil Muharemović je pokazao sve svoje tehničke predispozicije po lijevoj strani terena, sačuvao je loptu nakon serije driblinga, Mladen Marstjepović je dobio loptu i onda odigrao u prostor ponovo za Muharemovića koji je uposlio Babu Musaha, a fudbaler iz Gane je krunisao sigurnom završnicom akciju svojih saigrača.

Otrant dolazi brzo i do trećeg pogotka. Anđelo Rudović je još jednom pokazao da je jedan od boljih izvođača prekida u našoj ligi. Dobar pas i skok dvometraša iz posljednje linije Marka Bugarina za već tada upisanu pobjedu Ulcinjana.

U sudijskoj nadoknadi fudbaler gostiju Srđan Bošković je imao momenat inspiracije i pogodio jednim jakim šutem mrežu Otranta. Udarac je bio toliko jak i precizan, da je golman Agović mogao samo pogledom da isprati loptu.

Ipak u nastavku nije bilo promjene rezultata, pa tako Otrant nakon tri kola ima dva trijumfa.

 U posljednjem meču ovog kola, sjutra u Kotoru, rivali će biti Bokelj i Dečić od 20 sati uz prenos na TVCG2.

(Sve golove iz večerašnjih duela pogledajte u LIVE BLOG-u ispod tabele).

Rezultati:

Arsenal – Budućnost 0:2 (I.Bulatović 62, Vukotić 65)

Sutjeska – Petrovac 0:2 (Kastanjeda 13, Šimun 52)

Mornar – Jedinstvo 1:2 (Zorić 49 - Korać 34, Brandao 75)

Otrant Olimpik – Jezero 3:1 (Nišimura 14, Musah 22, Bugarin 28 - Bošković 45+3)

Nedjelja

20.00h Bokelj – Dečić (Uživo na RTCG 2 i portalu Javnog servisa)

LIVE BLOG:

21:38

JEDINSTVO PONOVO VODI

Novi šok za Barane, Bjelopoljci ponovo vode. Školska akcija i dupli pas Bradaa i Koraća, Brazilac siguran egzekutor.

Опширније

21:13

PETROVAC UDVOSTRUČIO PREDNOST U NIKŠIĆU

Kakva majstorija Marka Šimuna. Prethodno je 20-godišnju Nemanja Carević povukao sa svoje polovine, predao loptu svom saigraču u šesnaestercu. Šimun je rolao loptu kod prijema, pa dribling sa jedne na drugu nogu, da bi onda desnom plasirao iza leđa Giljena.

Опширније

20:58

MORNAR JE IZJEDNAČIO

Barani se brzo vraću u meč. Kotaro Kiši je povukao po lijevoj strani, ubacio unutra gdje je najbolje pozicioniran bio Zorić koji je pogodio za Barane.

Опширније

20:56

JEZERO SMANJUJE U NADOKANDI

Gol Jezera u sudijskoj nadoknadi. Čista inspiracija Srđana Boškovića koji je šutirao jako i precizno, golman Agović nije stigao da reaguje. 

 

Опширније

20:50

JEDINSTVO VODI U BARU

Brandao je podigao loptu iz kornera, a Žarko Korać je bio najviši u skoku. Loša reakcija Barana u odbrani.

Опширније

20:41

OTRANT DOLAZI I DO TREĆEG GOLA

Ulcinjani demonstiraju atomski fudbal u ovoj utakmici. Vode već 3:0 u prvom poluvremenu. 

Rudović je izveo prekid, Bugarin bio najviši u skoku.

Опширније

20:34

OTRANT JE DUPLIRAO PREDNOST

Prelijepa akcija ekipe Dejana Vukićevića. Halil Muharemović je napraivo pravi "dar mar" po lijevoj strani terena, sačuvao je loptu nakon serije driblinga, Mladen Marstjepović je dobio loptu i onda odigroa u prostor za Muharemovića koji je uposlio Babu Musaha, a fudbaler iz Gane je krunisao ovaj lijep napad. 

 

Опширније

20:28

VODI OTRANT 

Kakva greška fudbalera Jezera i kakav poklon za Japanca Ajumu Nišimuru koji koristi "poklon" i dovodi UIcinjane do vođstva. 

Опширније

20:21

VODI PETROVAC U NIKŠIĆU

Vode gosti kraj Bistrice pogotkom argentinskog fudbalera Kastanjede. Ogroman udio u golu je imao Bakić koji je prvo pravovremeno uklizao, osvojio loptu, a onda poslao preciznu loptu ka svom saigraču koji je iz prve pogodio mrežu domaćih.

Опширније

18:57

KRAJ:  Arsenal-Budućnost 0:2 

Fudbaleri Budućnosti slavili su u Tivtu na gostovanju Arsenali sa 0:2. 

"Plavo bijeli" su ostali sa igračem manje u 52. minutu kada je Miloš Brnović isključen zbog nesmotrenog poteza. 

Međutim igrač manje se nije ogledao na igri podgoričkog kluba koji je načeo mrežu domaćih pogotkom Ivana Bulatovića u 65. minut, da bi četiri minuta kasnije Milan Vukotić postavio konačan rezultat.

Опширније

18:42

BUDUĆNOST UDVOSTRUČILA PREDNOST

"Plavo bijeli" dolaze do 0:2 u Tivtu nakon što je Vukotić pogodio na pas Bulatovića. 

Опширније

18:36

VODI BUDUĆNOST

Bojović je uspio da sjajno prodre po desnoj strani i pošalje dobru loptu u peterac domaćih gdje se dobro snašao Ivan Bulatović. 

Fudbaler Budućnosti nije htio da slavi gol iz poštovanja prema svom bivšem klubu.

Опширније

18:33

Možda i sporna situacija za podgorički tim. Grivić je bio u dobroj poziciji ali je oboren, sudija Vujisić se nije oglašavao. 

Опширније

18:31

Iako ima igrača manje Budućnost je prva ozbiljnije zaprijetila. Odlična prilika za mladog Andriju Bulatovića, koji nije bio precizan. 

 

Опширније

18:27

Nesmotrenost Miloša Brnovića. Vezni fudbaler Budućnosti je nasio na provokaciju Abdulahija i udario je fudbalera Arsenala bez lopte. Sve se to dešavalo na svega par metara od sudije Danila Vujisića koji je odmah pokazao direktan crveni karton.

 

Опширније

18:06

Bez golova u Tivtu nakon prvih 45 minuta.

Опширније

17:41

Nakon 25 minuta igre u Tivtu još uvijek nema prave šanse. 

Опширније

17:17

Počeo je meč u Tivtu.

Опширније

16:55

Budućnost i Arsenal su odigrali 10 međusobnih utakmica. Budućnost je upisala šest pobjeda, jednom su slavili Tivćani, a viđena su i tri remija.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније