Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

17. 08. 2024. 17:38 >> 17:48

KVALIFIKACIJE ZA EP

Odbojkašice nakon pet setova poražene od Letonije

Odbojkašice Crne Gore poražene su od Letonije u gostima nakon pet setova 3:2 (26:24, 25:19, 24:26, 23:25 i 15:9), na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naša selekcija je tako osvojila bod, koji može biti veoma značajan u borbi za plasman na šampionat Starog kontinenta.

Bio je to jedini u borbi za mjesto na šampionatu Starog kontinenta ovog ljeta, pošto je selekcija Bosne i Hercegovine odustala od takmičenja, a u narednom periodu CEV će odlučiti o načinu bodovanja.

Velika borba je obilježila prvi set.

Nakon uvodne igre poen za poen, domaćin se prvi odvojio, kada je poveo 11:9. Uslijedio je tajm-aut našeg selektora Krunića, koji nije pomogao.

Letonija je povela 13:10 i prokockala kontru za plus četiri. Dva puta su potom Letonke ispucale smeč u aut, pa je naša selekcija prišla na minus jedan, a potom je Vuković asom vratila stvari na početak 15:15. Letonija se opet odlijepila na 17:15, ali je reakcija našeg tima bila fenomenalna - serijom 6:2 povele su 21:19. Potom smo propustili nekoliko prilika za plus tri, što je kaznila Kremena sa dva asa i preokret 23:22.

U završnici više snage i koncentracije imale su domaće igračice i dobile taj dio igre 26:24.

U drugom setu su Letonke kontrolisale dešavanja na parketu.

Sredinom seta su stekle pet poena viška 16:11, da bi naše nakon toga zaprijetile. Prišle su na 16:13, a kod rezultata 18:15 smo ispustili kontru.

I kod 19:16 nismo iskoristili kontru, pa su Letonke nakon toga mirno privele set kraju 25:19.

Treći set je opet donio veliku borbu i dramu, koja je ovoga puta našoj ekipi, uprkos tome što je tokom tog dijela igre imala minus sedam i suočila se sa ti meč lopte.

Poveli smo na startu trećeg seta 3:2 i prokockali kontru , što su Letonke kaznile. Na krilima Levinske brzo su stigle do tri poena prednosti 8:5.

Prišli smo na 8:7, ali je to bilo kratkog daha, jer su Letonke napravile seriju 4:0 za 12:7. Letonija je nedugo zatim stigla i do sedam poena prednosti 16:9, da bi ekipa Milorad Krunića prišla na minus tri 19:16 i kako-tako ostala u igri.

Nisu se predavalje naše djevojke, pa su nakon sjajnog bloka Vukčević smanjili smo samo na 22:20, a onda je ista igračica iskoristila kontru za minus jedan 24:23. Fenomenalan finiš seta Vukčević je krunisala smečom za izjednačenje 24:24.Potom smo osvojili još dva poena i ujedno stigli do seta 2:1 (25:23).

Izjednačena igra viđena je u četvrtom setu. Imala je naša selekcija u dva navrata plus dva (12:10 i 13:11), ali je domaćin reagovao i izjednačio 13:13.

Nije to pokolebalo naše dame, koje su ubrzo prvi put stekle plus tri 17:14. Imali smo i kontru za plus četiri, nakon čega je uslijedio pad u igri. Struka je sa čak tri uzastopna bloka donijela preokret Letoniji 19:18.

Bilo je i 20:18, ali su naše odgovorile sa tri poena i nizu i novo vođstvo 21:20. U uzbudljivoj završnici sačuvali smo koncentraciju, Vukčević je realizovala napad za izjednačenje u setovima 25:23.

U petom setu praktično da nije bilo dileme. Domaća selekcija otvorila je odlučujući dio igre sa vođstvom 4:1. Nedugo zatim, bilo je i plus četiri 6:2, pa je Krunić bio primoran na tajm-aut. Nije pomoglo, jer je Levinska realizovala kontru, a Vuković ispucala smeč u aut 8:2.

Do kraja su Letonke mirno privele meč kraju 15:9.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније