Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

FK Budućnost

23. 07. 2024. 19:24 >> 19:25
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA

Budućnost gostuje CSKA; Nikić: Da rezultat bude aktivan pred revanš

Fudbaleri Budućnosti gostovaće u četvrtak ekipi CSKA 1948 u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Plavo-bijeli idu u Bugarsku puni samopouzdanja nakon što su prošlog četvrtka deklasirali Mališevu u Podgorici (3:0) i tako nadoknadili zaostatak koji su imali iz prve utakmice.

Pomoćni trener osvajača Kupa Crne Gore, Srđan Nikić, ističe da želi da njegov tim napravi aktivan rezultat kako bi u revanšu mogao da se juri prolaz dalje.

„Želimo da napravimo aktivan rezultat pred revanš koji igramo pred našom sjajnom publikom. Atmosfera na posljednjoj utakmici je bila fenomenalna, imamo ogromnu želju da nešto slično ponovo doživimo i da svi zajedno jurimo prolaz dalje“, poručio je prvi saradnik šefa stručnog štaba Budućnosti, Ivana Brnovića.

Prvi trener Brnović i on, zajedno sa stručnim štabom koji čine Ivan Delić, Mihailo Tomković, trener golmana Veljko Bajković i kondicioni trener Milivoje Grbović skautirali su narednog rivala.

„Igramo protiv protivnika koji je sigurno jači od prethodnog, igra ozbiljniju ligu i izgleda ozbiljnije, ali u suštini igra slično – jača strana mu je defanziva. To je pokazala i prva utakmica u bugarskom šampionatu (Černo More – CSKA 1948 0:0), a ta čvrstina pozadi ih je krasila i tokom cijele prethodne sezone“, ističe Nikić.

CSKA se posebno oslanja na dva igrača.

„Igra ekipe CSKA 1948 dosta zavisi od bočnog igrača Kirilova koji je i kapiten, kao i od Brazilca Talisa“.

Bugarski tim na papiru zaista jeste favorit, ali u fudbalu često papir ne vrijedi mnogo. Kako Nikić kaže igrači Budućnosti su svjesni da im se ukazala šansa da naprave iskorak u Evropi poslije nekoliko evropskih razočaranja u posljednjih par godina.

„Igrači su svjesni da im se ukazala šansa da naprave iskorak u Evropi, jer svi znamo da je bilo razočaranja u bliskoj prošlosti. Mislim da su tu želju demonstrirali protiv Mališeve pod Goricom, pokazali su koliko su stabilni, kakva je hemija među njima i da mogu mnogo kada svaki prvotimac pruži sve od sebe. Kolektivna igra, volja, želja, motiv, požrtvovanje… To je naša šansa u Bugarskoj, uz konstantno razmišljanje da imamo revanš kod kuće, gdje uz pomoć publike možemo mnogo“.

Otkriva da je ubjedljiva pobjeda i lijep ambijent pod Goricom dodatno “napumpao” samopouzdanjem igrače.

„Ta pobjeda, rezultat i atmosfera su uticali na samopouzdanje ekipe. Budućnost je veliki klub i kada si dio tog sistema, normalno je da budeš pod pritiskom, osjećali smo ga prije utakmice, ali mislim da su igrači odgovorili na fenomenalan način, izborili se i dominantno pobijedili“, jasan je Nikić.

Smatra da je barijera probijena i da Budućnost više ne smije da sumnja u sebe. Ipak, treba izaći mirno, staloženo i sa puno respekta prema rivalu.

„Vjerujem da će efekat tog preokreta i prolaska dalje biti vidljiv u dvomeču sa CSKA, jer hemiju, zajedništvo i atmosferu u svlačionici prave rezultati. Kada imate rezultat, sve ide kako treba, a kada ga nemate, ekipa počne da sumnja u sopstvene mogućnosti. Probili smo tu barijeru, ne smijemo da sumnjamo u sebe, znamo da imamo kvalitet, ali u isto vrijeme treba da budemo mirni, staloženi i puni respekta prema protivniku. CSKA je favorit, ali imamo šansu da napravimo aktivan rezultat i u revanšu prođemo dalje“.

Vrlo je moguće da će se plavo-bijeli u Sofiji osjećati makar malo kao kuće. Naime, Varvari su najavili dolazak, a CSKA 1948 nema organizovane navijače.

„Kakva god da bude atmosfera, na nama je da budemo koncetrisani od prvog do posljednjeg trenutka. Kada smo igrali u Podujevu, atmosfera je bila pozorišna, igrači nisu imali pritisak sa tribina, a odigrali smo loše… Nadam se da više nikada nećemo ponoviti slično izdanje“.

Operacija Sofija je počela još prošlog četvrtka – cilj je jasan i želja svih je da se u Podgoricu vrate sa aktivnim rezultatom.

„Imamo naš cilj, imaćemo navijače uz nas, želimo da imamo aktivan rezultat u revanšu, gdje će nas publika, siguran sam, ponovo ispratiti na pravi način. Odavno atmosfera pod Goricom nije bila lijepa kao prethodnog četvrtka, i zapad i sjever su nam davali vjetar u leđa, osjećali smo jedinstvo i imamo motiv da se sve to ponovi“, zaključio je Nikić, nekadašnji napadač Budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније