Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

23. 07. 2024. 13:13 >> 13:13
Čitaj mi:

meksiko

Agire treći put selektor Meksika

Meksički trener Havijer Agire (65) treći put je imenovan za selektora te zemlje, a njegov pomoćnik biće Rafael Markez, saopštio je danas Fudbalski savez Meksika

"Agire je bez sumnje meksički trener sa najdužom i najpriznatijom karijerom u inostranstvu, a takođe ima i široko znanje o funkcionisanju nacionalnih timova", rekao je danas direktor nacionalnog tima Meksika, Duilio Davino.

Prema njegovim rečima, ideja je da Rafael Markez bude asistent Agireu naredne dvije godine, kako bi ga iskusni trener pripremio da preuzme reprezentaciju u trci za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

"Rafa je jedan od najvažnijih meksičkih fudbalera svih vremena, sa sjajnom nacionalnom i internacionalnom karijerom, a trenersku karijeru je započeo u značajnom timu. Ponudili smo mu da bude asistent do 2026. godine, kako bi unaprijedio znanje i evenetualno preuzeo vođstvo", dodao je Davino.

Agire je bio selektor Meksika od 2001. do 2002. godine i ponovo od 2009. do 2010. godine, a reprezentaciju je na dva Svjetska prvenstva vodio do osmine finala.

Tokom karijere vodio je i Atletiko Madrid, Osasunu, Saragosu, Espanjol, Majorku, i brojne druge klubove, kao i reprezentacije Japana i Egipta.

Sa druge strane, Rafael Martinez (45), dugogodišnji fudbaler Barselone koji je upisao 147 nastupa za reprezentaciju Meksika, po završetku karijere oprobao se kao trener, a u prethodne dvije sezone predvodio je B tim Barselone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније