Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 07. 2024. 11:47 >> 11:47
Čitaj mi:

aba liga

Đorđe Đoković napustio KK Dubai

Košarkaški klub Dubai će naredne sezone započeti svoje postojanje i takmičiće se u ABA ligi.

Ipak, jedan od glavnih ljudi projekta Đorđe Đoković je napustio klub.

On je to potvrdio. 

"Odlazak iz košarkaškog kluba Dubai bio je teška odluka, s obzirom na sve što sam uložio u ovaj projekat. Ponosan sam na to što sam uspio da klub iz Dubaija uvedem u evropsku košarku, što mnogima prije mene nije pošlo za rukom. To smatram ogromnim uspjehom za sebe lično i za klub. Međutim, zbog razlika u vizijama i strateškim pravcima sa trenutnim rukovodstvom, odlučio sam da je vrijeme za nove izazove. Moj cilj je oduvijek bio da postignem najviše moguće standarde za klub iz Dubaija, jer vjerujem da samo to i zaslužuje", rekao je Đoković.

On nije zadovoljan što klub igra samo ABA ligu.

"Vjerujem da košarkaški klub Dubai ima potencijal za veliki uspjeh, ali to zahtijeva mnogo strpljenja, znanja i iskustva. Trenutnom menadžmentu želim mnogo sreće na njihovom putu ka Evroligi. Lično sam vodio dugotrajne i intenzivne razgovore sa Evroligom, koji su pokazali veliko interesovanje za Dubai. Ponuda da se igra Evrokup ove sezone bila je na stolu, što bi nas značajno približilo krajnjem cilju, Evroligi. Smatrao sam da se takva prilika ne smije odbiti, međutim, nažalost, rukovodstvo kluba zadovoljilo se trenutnim stanjem i igranjem samo ABA lige u ovoj sezoni. Ostaje da vidimo da li će se klub ponovo naći na spisku potencijalnih učesnika Evrokupa za sljedeću sezonu, što istinski klubu želim. Evroliga je sjajno takmičenje sa vrhunskom košarkom, i za klub sa drugog kontinenta kao što je Dubai, neophodno je da se ispune visoki standardi kako bi liga mogla da nastavi da raste", zaključio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније