Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

KSCG

23. 07. 2024. 21:34 >> 21:35
Čitaj mi:

u prijateljskom meču

Kadeti poraženi od Hrvatske, sjutra novi okršaj

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Hrvatska (65:61) u petom prijateljskom meču u okviru priprema za B prvenstvo Evrope, koje će se održati u Skoplju od 8. do 17. avgusta.

Crna Gora je nastupila bez Maksima Brnovića, koji se povrijedio na prošlom meču u Sarajevu. Naša selekcija odigrala je sjajan meč protiv tima iz A divizije, imala i šut za izjednačenje...

Hrvatska je vodila 22:14 na kraju prve dionice, a u finišu prvog poluvremena imala je i rekordnih (45:25). Međutim, naš tim se nije predavao. Izabranici Demira Kalića serijom 14:0 stigli su do 52:51 u 30.minutu. Bilo je jasno da slijedi uzbudljiv finiš, ali je Crna Gora promašila čak 14 bacanja, pa je u uzbudljivom finišu doživjela poraz.

U našoj selekciji najefikasniji je bio Đorde Đukanović sa 15 poena, a imao je i 16 skokova. Miloš Veković uz 14 poena,imao je 6 skokova,a isti košgeterski učinak imao je i Lazar Bajčeta uz 7 skokova. Jakša Mićković dodala je 10, imala je 7 uhvaćenih lopti, Dušan Stanković pored 8 poena, imao je 9 skokova.

Isti rivali igraju i sjutra u Crikvenicama.

Za našu kadetsku reprezentaciju ovo je peti meč u pripremnim mečevima i prvi poraz, jer su prethodno dva puta savladali Sjevernu Makedoniju, zatim Bosnu i Hercegovinu, te U18 selekciju Saudijske Arabije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније