Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ O.Z. ]

05. 09. 2016. 13:22 >> 18:52
1

"ZASLUŽILI TRI BODA"

Daum se izvinjava zbog remija sa CG

Selektor Rumunije, Krištof Daum, uputio je izvinjenje navijačima i igračima nakon remija sa Crnom Gorom na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Izvinjavam se navijačima, kao i igračima, zbog njihove igre u drugom poluvremenu, u kojem su zaslužili tri boda. U prvom poluvremenu sam bio nervozan, jer igračima nije bilo lako da se snađu pošto su igrali u novoj formaciji sa novim trenerom", kazao je Daum, prenose rumunski mediji.

Rumuni su poveli u 85. minutu, kada je Popa nakon pasa Stankua savladao Mladena Božovića, ali nakon samo dva minuta, Jovetić je izjednačio i prekinuo slavlje na tribinama.

"Naš cilj je bio da napravimo pritisak. Stvorili smo nekoliko šansi, ali nakon postignutog gola nijesmo uspjeli da se odbranimo pa smo kažnjeni", izjavio je iskusni 62-godišnji njemački stručnjak.

Iako nakon Jovetićevog gola nije ostalo puno do kraja, naš tim se još jednom našao pred porazom, ali je Nikolae Stanćiu promašio jedanaesterac u 97. minutu, pa su Rumuni ostali bez pobjede.

"Tim je uspio da se oporavi nakon izjednačujućeg gola, ali nijesmo uspjeli da postignemo gol sa bijele tačke. Ubuduće moramo raditi više, uložiti više napora, ali večeras sam vidio mnogo dobrih stvari. (Romario) Benzar je bio jedan od najbojih igrača na terenu, mnogo je pretrčao. (Kristijan) Sapunaru odlično čita igru i dobro se kretao", kazao je bivši trener bundesligaša Štutgarta i Bajera iz Leverkuzena.

Izvinjenje saigračima i cijeloj naciji uputio je i Nikolae Stanćiu, glavni krivac što Rumunija nije osvojila tri boda i upisala perfektan start kvalifikacija.

Dvadesettrogodišnji vezista je nakon meča poručio da ga promašeni penal neće demotivisati, te da će nastaviti da izvodi najstrožije kazne.

"Izvinjavam se saigračima i svim Rumunima. Oči su mi bile suzne, odlučio sam da šutram penal i nažalost promašio sam. Nema potrebe pričati o lošem stanju terena, trebali smo da pobijedimo i pokažemo da smo bolji tim. Ovo je tek početak kvalifikacija, u ekipi je mnogo novih igrača i nadam se da ćemo učiti iz grešaka koje smo pravili u duelu sa Crnom Gorom i u oktobru ostvariti dvije pobjede. Sveukupno, mislim da je meč bio dobar, trudili smo se, ali na kraju nijesmo uspjeli da pobijedimo", kazao je Stanćiu.

U nastavku kvalifikacija Rumunija će 8. oktobra gostovati Jermeniji, dok će naša selekcija istog dana ugostiti Kazahstan.

U ostalim duelima E grupe, Danska je sinoć u Kopenhagenu savladala Jermeniju 1:0, dok je duel Kazahstana i Poljske u Astani završen neriješeno 2:2.

Naravno, u Rumuniji žale za bodovima, a dio javnosti kritikovao je igru nacionalnog tima, od kojeg su očekivali više u duelu sa Crnom Gorom, reprezentacijom koja do sada nije igrala na velikim takmičenjima.

Rumunski trener i bivši fudbaler, Basarab Panduru, prokomentarisao je debi Krištofa Dauma na klupi "balkanskih trikolora". On je kritikovao igru Rumunije pod vođstvom Njemca i ocijenio da Rumunija nije zaslužila tri boda.

"Mogli smo pobijediti golom iz penala, ali nijesmo zaslužili trijumf. Neriješen rezulat je realan. U prvom poluvremenu igrali smo loše, a i u nastavku igra nije bila dobra. Daum još uvjek ne poznaje igrače, pošto nije dugo na klupi reprezentacije. Savez je bio upoznat sa rizicima prije nego što je Daum postavljen za selektora. Rizikovali su i kiksali u prvom meču. Utakmica je bila loša, ekipa nije pokazala ništa što je selektor obećao da ćemo vidjeti. Ili ja nijesam dobro vidio", kazao je Panduru, koji je nedavno bio u upravi Steaue iz Bukurešta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније