Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

31. 07. 2024. 13:52 >> 14:01
1

OLIMPIJSKI DNEVNIK

"Grčka vaterpolo tragedija" i 13.000 ljudi na odbojci na pijesku

Možda prestrog termin za meč naših vaterpolista i reprezentacije Grčke u kojem su Heleni na kraju slavili nakon boljeg izvođenja peteraca, ali niko nije ostao ravnodušan.

Vidjielo se to i na licima naših momaka nakon meča, kojima stvarno nema niko da zamjeri na pristupu i energiji koju su pokazali sinoć.

Prvi minut i iskljkučenje Vladana Spaića, startnog centra prestrogo, u konfuziji kojoj je zapravo najviše kumovao njemačko-mađarski sudijski par (najgore ocijenenj u cijelom kolu).

Suprotna signalizacija odluke, i na kraju naš vaterpolista je završio meč a da ga nije praktično ni počeo.

Ali njegov nedostatak je sjajno iskoristio par centara Perković i Mačić koji su se lavovski borili sa jednim od najboljih centara današnjice Kakarisom.

Iz takve odbrane koja je ponovo bila većinom meča sjajna, i napad je imao svoje blistave trenutke najviše zahvaljujući Vladu Popadiću i Đuru Radoviću, mada je i Mladi Vasilije zasijao u trenucima kada je bilo najpotrebnije.

Cijela utakmica na kraju ostavila je gorak utisak jer naši momci su bili bolja ekipa u bazenu a na kraju samo bod iz istog.

Sama utakmica u "Akvatik centru" i veliki broj grčkih navijača, ali i naših, koji su baš kao i protiv Hrvatske bili svuda po sali.

Lijepo je bilo vidjeti kako zajedno i navijači i svi naši novinari skaču uz navijački krik (da prašta profesionalnost našeg poziva), na gol Radovića kojim su obezbijeđeni peterci.

Imali smo prilike da vidimo i pripremu našeg Maskima Živaljevića za komentarisanje.

Pogled koji je dat sa komentatorske pozicije je skoro pa ptičija perspektiva.

Ranije tog dana prije vaterpola iskoristili smo priliku da pođemo do Marsovih polja u samom srcu Pariza i vidimo kako se odvija takmičenje u ženskoj odbojci na pijesku.

Vjerovatno najljepši objekat na cijelim Igrama, nad kojim se nadvija Ajfelov toranj donio je nevjerovatnih 13.000 gledalaca koji su pratili duel između Brazilki i Litvanki.

Tandem Barbara Seišas i Kerol Selgado bio je neumoljiv prema litvanskom tandemu Monike Paulikiene and Aine Raupelite 2-0 (21-13, 21-14), za maksimalan skort i najave borbe za medalju.

Ono što je posebno oduševilo nas koji smo prvi put pratili jednu utakmicu odbojke na plaži je da je i pored nesnonse vrućine, "Ajfelov toranj stadion" bio popunjen do posljednjeg mjesta, odnosno svih 13.000 gledalaca je bilo na tribinama prateći svaki poen ovacijama, uz nevjerovatno dobar provod sa DJ-em, koji je bio zadužen za atmosferu.

Nakon meča, brojni navijači potražili su spas ispod tuševa sa vodenom parom, koji su rashlađivali prisutne.

Svako spektakl i potvrda da su sva borilišta u Parizu na kojima smo bili do sada, rasprodata.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније