Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

N. N.

31. 07. 2024. 13:46 >> 13:47
Čitaj mi:

IZBACIO KEPFERA

Đoković i Cicipas zakazali treći obračun na Rolan Garosu

Derbi četvrtfinala olimpijskog turnira u tenisu igraće Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Do novog duela na "Filip Šatrijeu", gdje je srpski as prije tri godine u finalu Rolan Garosa nadoknadio dva seta minusa i osvojio 21. od svoja 24 grend slema, stigli su u razmaku od 20 minuta.

Prvi je posao završio Grk, koji je savladao Argentinca Sebastijana Baesa za 82 minuta - 7:5, 6:1.

Ubrzo je i 37-godišnji Beograđanin podigao ruke uvis, nakon što je konačno slomio otpor sedam godina mlađeg Njemca Dominika Kepfera (7:5, 6:3).

Djelovalo je da će teniser koji je u prva dva kola izgubio samo šest gemova nastaviti u tom ritmu, jer je napravio brejk za 3:1.

Kepfer je odmha uzvratio i držao se do 6:5, a onda je Nole po ko zna koji put pokazao koliko je psihološki stabilan i "oteo" set brejkom u 12. gemu.

Na startu drugog dijela igre je poveo 3:0 i rutinski sačuvao prednost do kraja.

Đoković i Cicipas su do sada igrali 13 puta, a najbolji teniser svih vremena vodi 11:2.

Zanimljivo je da je Grk vodio 2:1 u pobjedama nakon što je slavio na mastersima u Torontu 2018. i Šangaju 2019, ali je Nole od tada vezao 10 trijumfa.

Na Rolan Garosu, koji je domaćin i olimpijskog turnira, oba meča su završena poslije pet setova, jer je Đoković u polufinalu 2020. poslije vođstva 2:0 morao da sve rješava u petom dijelu igre koji je dobio 6:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније