Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

31. 07. 2024. 12:36 >> 13:00
Čitaj mi:

VATERPOLO OLIMPIJSKI TURNIR

Sudijski par utakmice Crna Gora - Grčka najgori ocijenjen, Mišković najbolji u 1. kolu

Vaterpolo spada u red sportova u kojima publika često većinu problema svaljuje na loše suđenje zvaničnih sudija.

U želji da ovu decenijsku praksu svede na minimum, ali i da stvori detaljniju sliku "najmanje popularnim" učesnicima vaterpolo utakmica, portal "Total vaterpolo" kao najeminentniji mediji koji se bavi praćenjem ovog sporta je stvorio panel u kojem 10 sudija i delegata ocjenjuje učinak svojih kolega na svakoj utakmici tokom olimpijskog turnira u Parizu.

Svaki od sudija i delegata mora da ima iza sebe minimum 20 internacionalnih mečeva.

Tako je nakon prvog kola najbolje ocijenjeni sudija cijelog turnira bio naš Kotoranin Veselin Mišković koji je dobio ocijenu 8,55 za dijeljenje pravde na meču Srbije i Japana u 1. kolu, koji nije bio ni malo lak kada se pogleda rezultat.

U drugom kolu turnira bio je u VAR sobi.

Ovo su za Miškovića prve Olimpijske igre, a dijelio je pravdu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2020. godine, svjetskim prvenstvima u Budimpešti 2022., i Fukuoki 2023.

Interesantno je da je u oba kola ubjedljivo najgore ocijenjeni sudija Mađar Tamaš Kovač Čatloš.

Upravo je on dijelio pravdu na jučerašnjem duelu Crne Gore i Grčke, gdje se stekao opšti utisak da je isključenje Vladana Spaića bilo prestrogo u 1. minutu, budući da su i same sudije pokazale suprotnu odluku u tom trenutku.

Za svoj učinak na našem meču, Mađar je dobio ocjenu 2,10.

Kovač Čatloš je u prvom meču sudio duel Italije i SAD u našoj grupi i tada je bio najgore ocijenjeni sudija sa ocjenom 4,70.

Ni drugi sudija jučerašnjeg meča naše selekcije i Grčke, Njemac Frank Ome nije dobio dobru ocjenu. U 2. kolu on je za učinak na meču Crne Gore i Grčke dobio 5,25, pa se našao na pretposljednjem mjestu ispred mađarskog kolege.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније