Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

31. 07. 2024. 09:58 >> 13:18
Čitaj mi:

košarka

Pešić o Portoriku: To je vrlo jaka ekipa u tranziciji

Nakon poraza od Amerike na startu olimpijskog turnira u Parizu, košarkaši Srbije imaju priliku da se vrate u igru za plasman u četvrtfinale, ali je prvo potrebno da opravdamo ulogu favorita protiv Portorika, koji je olimpijsku vizu izborio na kvalifikacionom turniru pred svojim navijačima.

Susret sa Portorikom u Grupi "C" na programu je danas od 17.05 časova na RTCG1.

"To je vrlo jaka ekipa u tranziciji. Potpuno su orjentisani na napad. Sada je stigao i taj Hose Alvarado, koji ima dobar status u NBA ligi. On je njihov najbolji odmbrambeni igrač i šuter. Može da promijeni ritam utakmice i nije tek tako običan igrač u Nju Orleansu kao što se priča. Imaju identičan sastav kao od prošle godine i samo je on novi u rosteru. Njihova prednost je dug kontinutitet zajedničkog igranja i napad. Radi se o jednoj vrlo opasnoj ekipi, čija je najveća snaga tranzicija. Imaju 35 odsto šut za tri poena. Svojom brzinom mogu da naprave prednost. Imaju četiri mala beka, a naš najveći zadatak biće da ih zaustavimo na perimetru", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić.

Srbija je očigledan favorit.

"Niko ne može da nam oduzme ulogu favorita. Mi to i ne želimo. Znamo našu snagu, ali neće biti lako bez obzira na sve. Sa normalnim napadom i jakom odbranom, smatram da držimo sudbinu u svojim rukama. Oni će pokušati da nas dobiju na rizik, prvi šut, ... Ali, mi se pitamo. Radili smo dobro. Skoncentrisani smo, važno je da ispoštujemo odluke iz svlačionice i da kontrolišemo skok u odbrani", zaključio je Pešić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније