Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

31. 07. 2024. 14:59 >> 15:00
Čitaj mi:

IZJAVE NAŠIH VATERPOLISTA

"Ključ u pozicionoj igri, poštovanje Italiji ali fokus je na nama"

Na vaterpolu turniru u Parizu dan pauze između teških utakmica.

Crnogorska reprezentacija propustila je priliku da osvoji koji bod više od onog jednog u meču sa selekcijom Grčke.

Utakmica koja je imala sve, na kraju ipak poraz na peterce, a jedan od najtežih zadataka je imao Petar Tešanović koji je morao da brani sve te udarce sjajnih grčkih reprezentativaca.

"Mislim da smo pokazali kvalitet na samom početku meča, gdje smo vodili 7:4 protiv olimpijskog vicešampiona. Osjetio se malo pad fizički u trećoj i četvrtoj četvrtini, gdje jednostavno nismo imali rotaciju, izgubili smo prvog centra, tako da je mnogo igrača koji ne igraju na toj poziciji moralo da ulazi da se troši, ali mislim da smo odigrali jedan odličan meč, Na kraju dva nesrećna gola, u presudnim momentima gdje su nas stizali, nismo imali ni sreće. Uzeli smo taj poen, može biti presudan", kazao je golman koji će od naredne sezone biti član Marseja.

Slejdeći rival, najteži u grupi, moćna Italija koja je i protiv SAD i protiv Hrvatske demonstrirala silu.

"Italijani su uz Španiju nasjspremnija reprezentacija na ovom turniru. Pokušaćemo da ih uvedemo u pozicionu igru, i da limitiramo kontra napade. Protiv njihovih centara možemo da igramo jer nisu taj nivo Grčke i Hrvatske, ključ meča je poziciona igra" kazao je naš kapiten i dodao:

"Cilj nam je da prođemo grupu i u četvrtfinalu da se potučemo sa svakim".

Neko ko sigurno dobro pozanje italijanske reprezentativce je Stefan Vidović.

"Uz Španiju najuži krug favorita ekipa koja igra izuzetno agresivno u visokom ritmu, dugo su na okupu, To su igrači koji znaju da igaju ovakve utakmice, koji su kroz klubove i na reprezentativnom nivou igrali velike mečeve i sugurno da mnogo lakše ulaze u njih nego mi, kojima nedostaje to neko iskustvo igranja mečeva za medalju. Uz svo poštovanje Italije, fokus je na nama. Mislim da treba da zadržimo to što je bilo dobro prethodne dvije utakmice i da podignemo na još veći nivo na meču sa Italijom, Iako su favoritu ne znači da smo mi bez šansi", kazao je naš vaterpolista.

Utakmica Crna Gora Italija igra se sjutra od 16:30 uz prenos na Javnom servisu u portalu RTCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније