Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Atletika

S.V.

06. 08. 2024. 22:22 >> 22:47

Tomas najbrža na 200 metara, Hokeru zlato na 1500, podbacio Ingerbrigtsen

Još jedan uzbudljiv dan viđen je na ateltskom takmičenju - obilježili su ga Gabrijela Tomas koja je slavila na 200 metara i Kol Hoker koji je bio najbolji na 1500 metara.

Tomas je pobijedila rezultatom 21,83 sekunde.

Srebrnu medalju osvojila je Džulijen Alfred iz Santa Lucije rezultatom 22,08 sekundi, dok je bronzu je osvojila Amerikanka Britani Braun sa 22,20 sekundi.

Američki atletičar Kol Hoker je do zlaza na 1500 metara stigao sjajnom završnicom. On je tada pojačao ritam i pobijedio novim olimpijskim i državnim rekordom od 3:27,65 minuta.

Britanac Džoš Ker osvojio je srebro državnim rekordom od 3:27,79, a bronzu Amerikanac Jared Nuguse ličnim rekordom od 3:27,80 minuta.

Podbacio je branilac titule Norvežanin Jakob Ingerbrigtsen, iako je vodio tokom većeg dijela trke i postavio jak tempo.

Međutim, u posljednjih 80 metara sustigli su ga protivnici, a pred ciljem i prestigli, pa je na kraju zauzeo četvrto mjesto sa 3:28,24 minuta.

Grk Miltijadis Tentoglu odbranio je večeras olimpijsko zlato u skoku udalj.

Tentoglu je pobijedio skokom od 8,48 metara, koliko je imao u drugoj seriji.

Jamajčanin Vejn Pinok osvojio je srebro skokom iz druge serije od 8,36 metara, a bronzu je osvojio Italijan Matija Furlani sa 8,34 metra, koliko je skočio u prvoj seriji.

Kanadska atletičarka Kamrin Rodžers osvojila je večeras zlatnu medalju u bacanju kladiva na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rodžers je pobijedila hicem od 76,97 metara, koliko je bacila u petoj seriji.

Amerikanka Anet Ečikunvoke osvojila je srebro hicem iz treće serije od 75,48 metara.

Kineska atletičarka Đije Džao osvojila je bronzu sa 74,27 metara, koliko je bacila u drugoj seriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније