Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

23. 06. 2024. 16:59 >> 17:11
Čitaj mi:

UZEO MEGAFON

UEFA suspendovala Dakua dva meča zbog uvredljivih poruka Srbima i Makedoncima

Fudbalski savez Albanije (FSHF) saoštio je da je UEFA suspendovala reprezentativca te zemlje Mirljinda Dakua dvije utakmice zato što je predvodio nacionalističke povike nakon utakmice sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu.

Napadač Rubina iz Kazanja, koji je rođen u Gnjilanu, uzeo je megafon nakon remija sa "vatrenima" (2:2) i pridružio se navijačima u pjevanju uvredljivih slogana na račun Srba i Makedonaca.

FSHF je istakao je da je UEFA izrekla i kaznu od 47.250 eura zbog incidenata na utakmici, kada su albanski navijači zajedno sa hrvatskim uzvikivali antisrpske parole, između ostalih i "Ubij Srbina".

Fudbalski savez Srbije je ranije saopštio da će reprezentacija te zemlje napustiti turnir ako evropska kuća fudbala ne izrekne kazne.

"Pozivamo navijače da budu odgovorni i izbjegnu incidente i nerede. Pozivamo ih da do kraja podrže naš nacionalni tim na ovom magičnom i istorijskom putu na Euro 2024 time što će pokazati građanski karakter i odgovornost kroz korektno ponašanje i poštovanje pravila i protivnika", piše u saopštenju FSHF.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније