Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stadioni

12. 06. 2024. 20:59 >> 20:59

DIZELDORF

Merkur Špil arena

Kada je izašla informacija da grad Dizeldorf pravi veliki moderni stadion 2002. godine, svi su računali da je to odluka povodom Mundijala 2006. godine.

Koštao je tada velikih 240 miliona eura, nešto manje od "Alijanc" arene, ali na šok svih Dizeldorf nije bio među gradovima domaćina na tom Svjetskom prvenstvu.

Od njegovog otvaranja na njemu igra Fortuna, a nekoliko puta je na njemu igrala reprezentacije Njemačke, mahom prijateljske mečeve.

Interesantno i Portugal je igrao dva puta, zbog velike kolonije Portugalaca koji žive u okolini ovog grada, a u septembru 2022. godine prijateljski meč su odigrali Amerika i Japan.

Ipak stadion je uspio da priredi nekoliko pravih sportskih spektakla.

Tako su 2010. godine u "Trci šampiona" gledaoci mogli da uživaju u okršaju Mihaela Šumahera, Sebastijan Leba, Alana Prosta i Sebastijana Fetela.

Na Evropskom prvestvu u rukometu, 10. januara 2024. godine održan je spektakl i duel Njemačke i Švajcarske koji je pratilo 53.586 gledalaca što je i svjetski rekord kad je rukomet u pitanju.

Što se koncerata tiče, prednost ima Die Toten Hosen, bend koji dolazi baš iz Dizeldorfa, koji je čak sedam puta rasprodao arenu, a poznati su po tome što su u prošlosti kad je Fortuni išlo finansijski loše oni pomogli klub, pa je ekipa na mjestu sponzora nosila njihov logo.

Nastupali su naravno i Dipeš moud, Stonsi, Brus Springstin, Rodžer Voters, a arena je bila domaćin i "Pjesmi Evrovizije" 2011. godine.

Sve utakmice koje se igraju na Merkur špil areni:

17. jun od 21 h: Austrija-Francuska

21. jun od 15 h: Slovačka-Ukrajina

24. jun od 21 h: Albanija - Španija

1. jul od 18 h: Utakmica osmine finala

6. jul od 18 h: Utakmica četvrtfinala

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније