Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

15. 07. 2024. 18:56 >> 18:56
Čitaj mi:

TAMNA STRANA MEDALJE

Ojarzabal i Merino dobili prijetnje ekstremne baskijske organizacije

Dok se cijela Španija sprema za veliko slavlje zbog osvajanja titule prvaka Evrope, u Baskiji ružne scene - ekstremna organizacija "Purísima Concepción de Laudio" uputila je prijetnje Mikelu Ojarzabalu i Mikelu Merinu.

Ojarzabal je sinoć dao gol za pobjedu nad Engleskom u finalu (2:1) u Berlinu, ali je jutro nakon toga osvanuo grafit u rodnom gradu njegove majke, Eloriju, na kojem je pisalo: "Ne asimilaciji španske reprezentacije", na kojoj je zastava Baskije i prekrižana Španije, a ispod su sprejem napisana prezimena fudbalera Real Sosijedada i natpis "izdajnici".

I glavni koordinator baskijske partije "EH Bildu", Arnaldo Otegi, rekao je da nikada neće slaviti pobjede Španije, jer ne želi da je iko od Baskijaca predstavlja.

"To nije moj tim, nije moj kralj i nije moja himna", rekao je Otegi i rekao da, iako prati fudbal, nije gledao finale.

"Neki vjeruju da smo protiv Španije, ali mi želimo samo da se špodigne svijest i da se shvati da baskijski fudbaleri nemaju pravo da igraju za Baskiju, jer nam španska država brani da budemo Baski".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније