Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

15. 07. 2024. 10:09 >> 13:26
Čitaj mi:

KEJN CENTRALNA FIGURA ENGLESKOG NEUSPJEHA

"Gardijan" neumoljiv prema kapitenu: Tužna figura u pustoj noći za Englesku

Hari Kejn je jedan od najboljih svjetksih napadača u 21. vijeku. Fudbaler Bajerna je godinama oduševljavao svojom igrom, svojim zalaganjem, na kraju i svojim golovima, prava "devetka", pravi kapiten.

Kada se to postavi u takvu perspektivu, gotovo nevjerovatno izgleda podatak da momak izu Voltamstoua nema ni jedan trofej u svojoj vitrini.

Kejn ima u karijeri 559 odigranih utakmica, 351 postignut gol, 89 asistencija ali ni jedan trofej.

Zapravo nekako je izgradio sebe u javnosti kao možda i najvećeg baksuza u modernoj istoriji fudbala.

Dva izgubljena finala Liga kupa, jedno izgubljeno finale Lige šampiona u dresu Totenhema, prešao je u Bajern koji je poslije 11 godina suverene vladavine baš ove godine prekinuo šampionski niz, iako je on postigao čak 45 golova u svim takmičenjima za "Bavarce".

Izgubio je i u finalu Superkupa Njemečke, ali i dva poraza i to vezanim u finalima evropskih prvenstava.

Prvi put mu se desilo u karijeri da on zapravo ne izgleda dobro na cijelom turniru.

Jeste postigao tri gola, što je i maksimum koji je neki fudbaler na turniru postigao, ali njegova igra je bila daleko od dobre.

To je bio i povod da mu prestižni "Gardijan" posveti kolumnu, u koji nisu uopšte bili blagi prema svom kapitenu, naprotiv.

"Tužna figura u pustoj noći za Englesku", glasi naslov kolumne, koji je još i blag kakva je sama sadržiuna teksta.

Vjerovatno najokrutniji dio je onaj u kojem se napominje "da je kretannje kapitena imalo veću svrhu od trenutka kada je bio zamijnjen, nego tokom samog meča".

"Nije ovo bila Harijeva utakmica, nije bio ni njevov turnir. Možda će se nakon što prođe traumatična noć priznati da se nešto zauvijek zauvijek promjenilo", navodi se u tekstu Gardijana.

Kako dalje navode njegovo prisustvo na terenu bilo je "slon u sobi", a i navijači "Albiona" su od 57. minuta krenuli da skandiraju ime Olija Votkinsa, pa je samo nakon četiri minute Sautgejt odlučio da posluša "vox populi".

"Kejn je djelovao najodlučnije sinoć kada je vidio svoj broj kod četvrtog sudije", prenosi "Gardijan".

Na kraju i sa ovakvo odigranog turnira, Kejn će podijeliti nagradu Zlatne kopačke sa još petoricom fudbalera, što je samo još jedno individualno priznanje za fudbalera kojem takvih nagrada ne fali.

Vitrina sa timskim dostignućima i dalje ostaje prazna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније