Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V. [ Beta ]

15. 07. 2024. 16:15 >> 16:14

SAOPŠTILA MINISTARKA

Tokom Evropskog prvenstva manje posla za policiju nego što se očekivalo

Njemačka policija je tokom Evropskog fudbalskog prvenstva imala manje posla nego što se očekivalo, izjavila je danas ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Jednomjesečno takmičenje je uglavnom proteklo uz pojedinačne i relativno manje incidente, sasvim suprotno nasilju na nekim ranijim turnirima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke je saopštilo da je oko 2,6 miliona ljudi prisustvovalo utakmicama u 10 gradova domaćina, a još šet miliona gledalo prenose utakmice u određenim zonama za navijače.

Tokom turnira bilo je ukupno 170 hapšenja i 320 pritvorenih. Policija je zabiležila 2.340 prekršaja povezanih sa turnirom, uključujući 700 tjelesnih povreda i 120 krađa. Bilo je i 140 slučajeva nasilja nad policijskim službenicima.

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer rekla je da je Njemačka "spremna za sve zamislive opasnosti: od islamističkog terorizma, preko huliganskog nasilja do sajber napada i opasnih letova dronova".

"Bilo je znatno manje bezbjednosnih incidenata i prekršaja nego što su naše službe bezbjednosti očekivale unaprijed na takmičenju s milionima ljudi", rekla je Fezer u saopštenju i ocijenila da je "veoma visoko prisustvo policije širom zemlje bilo presudno da tako bude".

Iako toga obično nema u međunarodnoj Šengenskoj zoni slobodnog kretanja, Njemačka je uvela privremene granične kontrole na svim svojim granicama tokom Eura 2024, što bi trebalo da traje do petka.

Međutim, ta kontrola će ostati na granici s Francuskom prije i tokom predstojećih Olimpijskih igara, a ostaće i ranije uvedene provjere na istočnim i južnim granicama sa Poljskom, Češkom, Austrijom i Švajcarskom, koje su motivisane zabrinutošću zbog migracija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније