Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

14. 07. 2024. 18:08 >> 20:02

BIVŠI NJEMAČKI REPREZENTATIVAC

Hiclšperger za RTCG: Navijam za Englesku ali mislim da Španija dobija 2:1

Ekipa RTCG-a uspjela je uoči utakmice Španije i Engleske da naiđe na bivšeg njemačkog reprezentativca Tomasa Hiclšpergera koji je prognozirao rezultat finala.

Bivši fudbler koji je igrao dugo vremena u Premijer ligi, kazao je da su njegove simpatije okrenute "Albionu".

"Vrlo teška utakmica za predviđanje. Želio bi da Engleska pobjedi, igrao sam sedam godina u Premijer ligi, sviđa mi se ova ekipa i volio bi da osvoje", kazao je njemački fudbaler.

Ipak, Španija je za njega favorit.

"Međutim Španija je daleko najbolja na turniru i očekujem da će da osvoje. Ako bi prognozirao rezultat rekao bih 2:1 za Španiju. Ali ako Engleska osvoji bio bi jako srećan", kazao je Hiclšperger za RTCG.

Kao fudbaler, prošao je mlađe kategorije Bajern Minhena i Aston Vile, za koju je i debitovao u seniorskoj konkurenciji.

Igrao je potom pet godina za Štutgart sa kojim je osvojio i titulu prvaka Bundeslige, prije nego što je prešao u Lacio.

Pred kraj karijere igrao je po jednu sezonu za Vest Hem, Volfsbug i Everton.

Za njemačku reprezentaciju je odigrao 52 utakmice i postigao šest golova, a doživio je poraz upravo od Španije u finalu EURA 2008. godine.

Hiclšperger je nakon kraja fudbalske karijere, 2014. godine izašao u javnost i deklarisao se kao gej, što je prvi slučaj da igrač tog kalibra javno progovori o svojoj seksualnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније