Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

18. 06. 2024. 09:07 >> 09:07
Čitaj mi:

ODLIJEGAĆE "SAKARTVELO"

Peti dan Eura: Gruzija debituje, CR7 obara još jedan rekord

Peti dan 17. Eura biće prvi u kojem će se igrati dvije utakmice, jer će se duelima u grupi F staviti tačka na 1. kolo.

Na čuvenom "Vestfalenu" u Dortmundu program u 18 časova otvaraju komšijske zemlje koje teritorijom pripadaju i Evropi i Aziji - Gruzija i Turska.

"Krstaši" su u posljednjoj provjeri za nastup u Njemačkoj savladali Crnu Goru 3:1 i igrali odličan fudbal, predvođeni najboljim igračem Serije A u šampionskoj sezoni Napolija 2022/2023 - Kvičom Kvarachelijom.

Ostaje da se vidi da li je tim iz zemlje koja se na lokalnom jeziku zove Sakartvelo spreman da na debiju na velikim takmičenjima "pomuti" račune favoritima. Imali su Gruzini i ranije odlične igrače (Kaha Kaladze, Temur Kecbaja), ali se nikad nisu ni približili šampionatima kao što je ovaj.

Zemlja koja se ponosi i nekada sjajnim reprezentativcima SSSR-a (Murtaz Hurcilava, Aleksandre Čivadze, David Kipijani, Ramaz Šengelija, tragično nastradali biser Vitalij Daraselija...) do najvećeg uspjeha stigla je vođena "čvrstom rukom" Vilija Sanjola.

Nekadašnji desni bek Bajerna i nacionalnog tima Francuske je nakon kraja igračke karijere prvo radio u Fudbalskom savezu Francuske kao tdehnički direktor i selektor mlade reprezentacije, vodio Bordo, potom bio asistent i privremeni trener Bajerna, da bi nakon četvorogodišnje pauze preuzeo Gruziju u februaru 2021.

Do najvećeg uspjeha stigao je kroz plej-of Lige nacija, pobjedama nad Luksemburgom i Grčkom.

Rival će mu biti još jedno poznato ime svjetskog fudbala, Vinćenco Montela. Nekadašnji italijanski napadač, koji je zbog karakterističnog načina proslave golova dobio nadimak Aeroplanino, uradio je odličan posao sa Turskom i u kvalifikacionoj grupi bio ispred Hrvatske, Velsa, Jermenije i Letonije.

Meč počinje u 18 časova, a sat ranije kreće specijalna emisija "Euroforija" na TVCG 2.

Od 20 časova program seli na TVCG 1, gdje se nastavlja specijalna emisija, a od 21 počinje duel između Portugala i Češke.

Kristijano Ronaldo će večeras ispisati istoriju kada kao kapiten povede "navigatore" na centar "RB arene" u Lajpcigu, jer će postati prvi igrač koji je nastupio na šest evropskih prvenstava.

O kakvoj legendi svjetskog fudbala je riječ najbolje govore sve brojke koje je dostigao u karijeri, a sada je dovoljno reći da je rekorder po broju nastupa (207) i golova (130) u reprezentativnom fudbalu.

Tim Roberta Martinesa je jedan od favorita za osvajanje titule, a Češka ne bi trebalo da joj bude teška prepreka, jer je do vize za Njemačku došla tek u posljednjem kolu, u direktnom obračunu za 2. mjesto u grupi E sa, pazite sad, Moldavijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније