Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

28. 09. 2024. 07:54 >> 07:56
1
Čitaj mi:

BLINKEN

"Amerika preduzima mjere budu li napadnuti naši interesi na Bliskom istoku"

Sjedinjene Države preduzeće sve potrebne mjere budu li napadnuti američki interesi na Bliskom istoku, rekao je šef američke diplomatije Entoni Blinken.

„Sjedinjene Države preduzeće sve potrebne mjere kako bi zaštitile američko osoblje i američke interese u regionu“, rekao je Blinken na konferenciji za novinare.

Blinken je juče rekao da će odluke koje strane na Bliskom istoku donesu u idućim danima odrediti kojim će putem region krenuti i da će imati velike posljedice u godinama koje dolaze.

Na konferenciji za novinare na margini Generalne skupštine UN-a, Blinken je rekao da je Vašington jasno dao do znanja kako vjeruje da je put napred putem diplomatije, a ne sukoba.

Iranska ambasada u Libanu objavila je u petak na platformi X da je izraelski napad na Bejrut opasna eskalacija koja mijenja situaciju i koja će „svom počinitelju donijeti odgovarajuću kaznu“.

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani rekao je da je napad „ratni zločin“ za koji bi i Izrael i SAD trebali odgovarati, prenijeli su državni mediji.

„Taj varvarski napad, koji je izveden bombama koje je odmetničkom zionističkom režimu dao američki režim očit je i neporeciv ratni zločin. Prema tome, američki režim takođe je učesnik zajedno s zionističkim režimom i mora da odgovara“, rekao je on. 

Hezbolahova televizija al-Manar objavila je da su u najskorijim napadima uništene četiri zgrade i da u višestrukim napadima ima mnogo žrtava, prenio je DPA. 

Riječ je o najgorem napadu na Bejrut u gotovo godinu dana sukoba s Izraelom.

Čelnik Hezbolaha Hasan Nasralah bio je meta novog izraelskog napada na južna predgrađa Bejruta i izraelska vojska provjerava je li povrijeđen, objavio je američki portal Axios, pozivajući se na izraelski izvor.

Nasralah je živ, rekao je Rojtersu izvor blizak Hezbolahu.

Napad se dogodio nedugo nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao u govoru u UN-u da će nastaviti da napada Hezbolah u Libanu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније