Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

25. 09. 2024. 22:52 >> 22:52
Čitaj mi:

BAJDEN

Sveopšti rat na Bliskom istoku je moguć, ali i povratak sa ivice sukoba

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je sveopšti rat na Bliskom istoku moguć, ali da još uvijek postoji i mogućnost da se region vrati nazad sa ivice eskalirajućeg sukoba.

"Sveopšti rat je moguć, ali ja mislim da takođe postoji mogućnost, mi smo još uvijek u igri da postignemo rješenje koje bi moglo u osnovi da izmijeni cio region", rekao je Bajden u emisiji Američke radiodifuzne kompanije (ABC).

Za to vrijeme jačaju napetosti između Izraela i libanskog Hezbolaha, a američki zvaničnici govore o zastoju razgovora o prekidu vatre u ratu sa palestinskim Hamasom i oslobađanju talaca iz Gaze.

Američki lider je ponovio važnost pronalaženja rješenja po modelu dvije države u sukobu Izraela i Palestinaca, ocijenivši da je put još otvoren da se to postigne.

"Postoji način da se to uradi i oni imaju mogućnost, ne bih želio da pretjerujem, ali mogućnost, ako možemo da se pozabavimo prekidom vatre u Libanu, da se može preći na bavljenje Zapadnom obalom, ali takođe imamo Gazu da se njome bavimo", rekao je Bajden i ponovio da je to moguće, kao i da on koristi svaki djelić svoje energije da sa svojim timom to postigne.

"Postoji želja da se vidi promjena u regionu", zaključio je predsjednik SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније