Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

25. 09. 2024. 21:25 >> 21:30

AMERIČKI LIDER

Bajden: Sveopšti rat na Bliskom istoku je moguć

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je sveopšti rat na Bliskom istoku moguć, ali da još uvek postoji i mogućnost da se region vrati nazad sa ivice eskalirajućeg sukoba.

„Sveopšti rat je moguć, ali ja mislim da takođe postoji mogućnost, mi smo još uvijek u igri da postignemo rješenje koje bi moglo u osnovi da izmijeni cio region“, rekao je Bajden u emisiji Američke radiodifuzne kompanije (ABC).

Za to vrijeme jačaju napetosti između Izraela i libanskog Hezbolaha, a američki zvaničnici govore o zastoju razgovora o prekidu vatre u ratu sa palestinskim Hamasom i oslobađanju talaca iz Gaze.

Američki lider je ponovio važnost pronalaženja rješenja po modelu dvije države u sukobu Izraela i Palestinaca, ocijenivši da je put još otvoren da se to postigne.

„Postoji način da se to uradi i oni imaju mogućnost, ne bih želio da pretjerujem, ali mogućnost, ako možemo da se pozabavimo prekidom vatre u Libanu, da se može preći na bavljenje Zapadnom obalom, ali takođe imamo Gazu da se njome bavimo“, rekao je Bajden.

Bajden je poručio da on koristi svaki djelić svoje energije da sa svojim timom to postigne.

„Postoji želja da se vidi promjena u regionu“, zaključio je predsjednik SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније