Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ Tanjug ]

28. 09. 2024. 07:59 >> 08:01
Čitaj mi:

UKRAJINSKI LIDER

Zelenski: Rusija mora da izgubi rat

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da je predstavio Sjedinjenim Američkim Državama Plan pobede i objasnio svaku pojedinačnu tačku.

"Idemo kući posle svih neophodnih pregovora. I svi pregovori su upravo ono što je Ukrajini potrebno. Plan pobjede je predstavljen Americi i objasnili smo sve tačke. Sada ćemo na nivou naših timova raditi na tome da ispunimo svaki korak, svaku odluku koju donesemo", poručio je on.

Zelenski je takođe kazao da će jake pozicije za Ukrajinu omogućiti brži mir.

"Sve je na stolu sa partnerima. Dugoročni, odbrambeni paket, sankcije protiv Rusije", naveo je Zelenski u video obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

Kako je dodao, u toku su pripreme za sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u formatu Ramštajn u Njemačkoj, gdje će, kako je naveo, Ukrajina, zajedno sa svojim partnerima, pratiti sadržaj Plana pobjede.

On je zahvalio SAD-u na paketu pomoći Ukrajini u iznosu od skoro osam milijardi dolara i novim sporazumima o podršci rekonstrukciji i oporavku Ukrajine, zaključenim sa "Velikom sedmorkom", a kojoj se, kako je naveo, pridružilo više od 30 zemalja i Evropska unija.

"Rusija mora da izgubi ovaj rat. Ukrajina mora da pobijedi. Ovo su pravi temelji za zajedničku bezbednost. Mir dolazi iz snage", zaključio je Zelenski.

Podsjetimo, predsjednik Ukrajine boravi u posjeti Vašingtonu. On je juče ujutru posetio Kongres SAD, gdje je razgovarao sa predstavnicima obje partije američkog Senata i Predstavničkog doma.

Zelenski se u četvrtak ujutru sastao i sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom u Ovalnoj kancelariji Bijele kuće.

Takođe je imao susret i sa potpredsjednicom Kamalom Haris i bivšim predsjednikom Sjedinjenih Država Donaldom Trampom, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније