Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

05. 09. 2024. 11:47 >> 11:47

Londonsko tržište

Cijene nafte kliznule prema 73 usd

Cijene nafte spustile su se u srijedu na međunarodnim tržištima prema 73 USD budući da među trgovcima prevladao strah da će se slaba potražnja poklopiti s većom ponudom.

Na londonskom tržištu cijena barela je nakon podne bila niža 42 centa nego na zatvaranju trgovine u utorak i iznosila je 73,33 USD. U utorak je zaključila trgovinu u minusu 3,77 USD.

Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 40 centi nižoj cijeni, od 69,94 USD. U utorak je zaključio trgovinu u minusu 3,21 USD.

Trgovci ovih dana pokušavaju odgonetnuti hoće li Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i njeni saveznici sprovesti u djelo plan o povećanju snabdjevanja od početka oktobra s obzirom na znakove posustajanja potražnje u Kini i SAD-u.

Osmoročlana grupa članica OPEC+ trebalo bi od oktobra povećati proizvodnju 180 hiljada barela dnevno, prema planu s početka ljeta. To bi značilo da bi do kraja naredne godine smanjivali snabdjevanje za otprilike dva miliona barela dnevno.

Izrazitije povećanje proizvodnje moglo bi se vremenski podudariti s usporavanjem svjetske ekonomije, strahuju trgovci.

Aktivnost u kineskoj industriji pala je i u avgustu, na najniži nivo u šest mjeseci, uz niže proizvodne cijene i slabiju potražnju, prema indeksu PMI koji sastavljaju statistički zavod i Kinesko udruženje za logistiku i nabavku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније