Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P.R.

05. 09. 2024. 14:11 >> 14:31
1
Čitaj mi:

DONACIJAMA DO subvencionisanjA

Definisati posebne kategorije korisnika za prolazak kroz "Sozinu"

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je, u ovom trenutku, najbolje rješenje za građane Crmince da Opština Bar, u saradnji sa mjesnim zajednicama, definiše posebne kategorije korisnika za koje bi se obezbijedila određena finansijska sredstva kroz donaciju od strane Vlade Crne Gore i Opštine Bar, za subvencionisanje prolazaka kroz tunel Sozina.

Ministarstvo saobraćaja, Opština Bar i "Monteput" d.o.o. održali su sastanak sa predstavnicima grupe građana Crmince i predstavnicima MZ Crmnica, u cilju, kako navode, prevazilaženja problema koji je prisutan u javnosti, a koji ste tiče zahtjeva za obezbjeđivanje besplatnog prolaska za određene kategorije stanovnika Bara kroz tunel Sozinu, što je izazvalo blokadu magistalnog puta u više navrata.

Na sastanku je predočeno da je trenutno važeće zakonsko rješenje takvo da su samo određene kategorije vozila oslobođene plaćanja putarine, kako za prolazak kroz tunel Sozinu tako i za korišćenje autoputa, i da te kategorije ne uključuju pojedinačne kategorije stanovnika bilo koje jedinice lokalne samouprave, te da predmetni zahtjev nema uporište u važećem zakonu.

"U cilju prevazilaženja problema i iznalaženjem, u ovom trenutku, najboljeg rješenja predloženo je i prihvaćeno da Opština Bar u saradnji sa mjesnim zajednicama definiše posebne kategorije korisnika za koje bi se obezbijedila određena finansijska sredstva kroz donaciju od strane Vlade Crne Gore i Opštine Bar, za subvencionisanje prolazaka kroz tunel Sozina", istakli su u saopštenju.

Zaključeno je da u narednim danima svi učesnici na sastanku realizuju dogovorene obaveze, sa ciljem da se definisanim kategorijama korisnika koji imaju potrebu učestalog putovanja, a za potrebe zadovoljavanja svakodnevnih životnih potreba, smanje finansijski izdaci.

"Ministarstvo saobraćaja će u saradnji sa 'Monteput' d.o.o. pripremiti analizu i predložiti Vladi Crne Gore usvajanje propisa kojim će se i građanima drugih opština obezbijediti određeni popusti za plaćanje putarine za učestalo korišćenje autoputa ili tunela Sozina. Očekujemo da će ovakvo predloženo rješenje zadovoljiti potrebe mještana Crmnice i grupe građana te da će uticati na prekid blokade saobraćaja, što nije bilo u ničijem interesu", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније