Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 09. 2024. 12:39 >> 14:43

dragan krapović

"Nabavka patrolnih brodova u skladu sa Ustavom"

Zakonodavni odbor usvojio je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlada Crne Gore i Francuske o saradnji u domenu odbrane sa Tehničkim aranžmanom između Ministarstava odbrane o nabavci dva patrolna broda. Ministar odbrane Dragan Krapović saopštio je da je nabavka patrolnih brodova najtransparentnija ikada i da je u skladu sa Ustavom i Zakonom Crne Gore. Crna Gora će od francuske kompanije „Kership“ kupiti dva patrolna broda vrijednosti do 120 miliona eura.

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da je opomenuti predlog zakona u skladu sa Ustavom.

Dodao je da riječ o najtransparentnijom nabavkom Ministarstva ikada.

"Sva procedura da bi se Zakon usvojio je ispoštovan, imamo sva potrebna mišljenja koja su neophodna, između ostalih, Ministarstva finansija, Ministarstva vanjskih poslova kao i ministarstva evropskih poslova. Želim da zaključim da je ovaj predlog u skladu sa Ustavom i Zakonom Crne Gore" rekao je Krapović.

Ministar odbrane je istakao da će iznijeti sve detalje vezane za ovaj projekat.

"Iznijeću sve detalje i okolnosti vezane za ovaj projekat. Smatram da, po sjećanju, ovo nije ustaljena praksa. Ali, ja svoju ulogu shvatam da trebam da mijenjam neke prakse posebnu u domenu nabavke vojne opreme. Smatram da je ovo najtransparentnija nabavka Ministarstva odbrane ikad i da nema boljeg mjesta da se o ovome odlučuje nego u Skupštini", istakao je Krapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније