Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

05. 09. 2024. 13:39 >> 13:39
1
Čitaj mi:

MILATOVIĆ - SATLER

"Crna Gora da iskoristi momenat kako bi postala prva naredna članica EU"

Politika proširenja ostaje visoko na agendi Evropske unije (EU), te je potrebno da svi društveni činioci ulože napore na evropskom putu kako bi Crna Gora ispunila obaveze iz pregovaračkog procesa i postala naredna članica, poručio je novoimenovani ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Johan Satler. On je danas razgovarao sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Tom prilikom, Milatović je Satleru čestitao stupanje na dužnost i poželio mu uspjeh u radu, istakavši da će u Predsjedniku uvijek imati otvorenog i konstruktivnog partnera.

Milatović je izrazio uvjerenje da ćemo, s dolaskom novog ambasadora, dodatno osnažiti naše veze i ubrzati reformske procese koji su ključni za napredak naše zemlje.

Naglasio je da Crna Gora ostaje predana cilju da postane punopravna članica Evropske unije do 2028. godine. U tom smislu, on je kazao da je nakon dobijanja IBAR-a potrebna dodatna angažovanost donosilaca odluka, kako bi nastavili sa sprovođenjem suštinskih reformi.

Satler je poručio da politika proširenja ostaje visoko na agendi Evropske unije, te da je potrebno da svi društveni činioci ulože napore na evropskom putu, kako bi Crna Gora ispunila obaveze iz pregovaračkog procesa i postala naredna članica EU.

“Čast mi je što predstavljam Evropsku uniju u ovako izuzetnoj zemlji. Moj tim i ja ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo Crnoj Gori da iskoristi istorijsku priliku i odlučno napreduje na svom putu ka EU“, saopštio je ambasador EU.

Predsjednik države je kazao da je Plan rasta za Zapadni Balkan od velike važnosti za unaprjeđenje kvaliteta života građana, ocijenivši da je to, uz evropske vrijednosti, suština našeg ulaska u EU.

Podsjetio je da to iziskuje značajne reforme administracije, koje su u prethodnom periodu izostale.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније