Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

05. 09. 2024. 16:05 >> 16:13
Čitaj mi:

KANDIDAT ZA ODBORNIKA

Kandić: Milatovićeva lista zloupotrijebila moje podatke, podnio sam prijavu

Kandidat za odbornika na lokalnim izborima u Podgorici ispred izborne liste "Evropa sad - Demokrate - još jače - prof. dr Saša Mujović" Stevan Kandić tvrdi da su mu lični podaci zloupotrijebljeni od strane izborne liste koju predvodi Jakov Milatović.

Saopštenje Kandića prenosimo u cjelosti:

Kao kandidat za odbornika na lokalnim izborima u Podgorici ispred izborne liste "Evropa sad - Demokrate - još jače - prof. dr Saša Mujović" i savjetnik potpredsjednika Skupštine, želim da vas obavijestim o informaciji koju sam danas dobio putem maila.

Naime, sa velikim razočaranjem moram da vas obavijestim da su moji lični podaci – JMBG i broj lične karte – zloupotrebljeni od strane izborne liste koju predvodi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Informacija da su moji lični podaci neovlašćeno korišćeni bez mog pristanka, a sve u svrhu podrške listi sa kojom nemam nikakvog dodira, predstavlja ozbiljno kršenje mojih građanskih prava. Dodajem, da ovo nije prvi put da se moji podaci na ovaj način zloupotrebljavaju.

Naglašavam da je potpis podrške listi "Evropa sad - Demokrate - još jače - prof. dr Saša Mujović" prvi i jedini potpis podrške političkoj partiji/listi koji sam dao od sticanja punoljetstva.

Uvijek sam se zalagao za transparentnost i poštovanje zakona, a ovo što se dogodilo pokazuje spremnost određenih aktera da zloupotrijebljavaju i ugrožavaju kredibilitet izbornog procesa, kao i osnovna prava svakog pojedinca.

Posebno mi je žao što je moj potpis zloupotrebljen od strane liste koju vodi osoba za koju sam glasao u oba kruga predsjedničkih izbora, vjerujući da predstavlja promjene koje su našoj zemlji potrebne, a koje podrazumijevaju i odsustvo zloupotreba izbornog procesa.

Zbog toga sam odlučio da Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici podnesem krivičnu prijavu protiv odgovornih lica za ovu zloupotrebu. Očekujem da nadležni organi istraže ovaj slučaj i sankcionišu sve koji su omogućili ili učestvovali u nezakonitom korišćenju mojih podataka.

Kao neko ko je u ranijem periodu radio na procesu posmatranja izbora i kroz sadašnji radni angažman daje doprinos izbornoj reformi, ne želim da dozvolim da se ovakve zloupotrebe prelaze ćutke, od koga god da dolaze.

Pozivam sve građane i političke subjekte da zajedno radimo na očuvanju integriteta izbornog procesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се