Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

05. 09. 2024. 12:25 >> 12:26
Čitaj mi:

DODIK

"Nismo za secesiju, već mirno razdruživanje BiH"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da taj entitet nije imao niti ima plan za secesiju, već ima plan da brani svoju autonomiju.

On je naveo da je njegov stav da treba pristupiti mirnom razdruživanju BiH, ako ona ne može da funkcioniše, dodavši da to neki nazivaju secesijom.

„Ukoliko se BiH pokaže kao nemoguća zemlja, da jedino što je moguće jeste mirno razdruženje i da se pokuša živjeti kao dobre komšije“, rekao je Dodik za banjalučki Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, termin secesija je nasilno odvajanje teritorije bez volje drugih, dok on traži da mirno razdruživanje bude i volja drugih.

Dodik je naveo da je u BiH „sve podijeljeno i da je nemoguće, bez obzira na sve medijske i druge spinove, pokušaje i ubjeđivanja, napraviti bilo šta jedinstveno“.

„Nije moguće napraviti to jedinstvo. Tako da je ta entitetska granica, koja je postavljena, definitivna granica. Samo će jednog dana biti i službeno proglašena“, smatra on.

Na pitanje šta očekuje od novog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Aleksandra Kazanofa, Dodik je odgovorio da, ukoliko bude usmjeren ka tome da se unutrašnja pitanja u BiH rješavaju unutrašnjim razgovorima, biće prihvatljiv, a ukoliko bude nametao svoj stav, moraće to da radi sam sa sobom.

Na konstataciju da je jedan od prvih poteza Kazanofa bio sastanak sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, na kojem je podržao upotrebu bonskih ovlašćenja, Dodik je rekao da je to stari stav Amerike i da vjeruje da shvataju da bi bilo kakvo potezanje tih ovlašćenja u smislu diskvalifikacije ljudi, bilo kontraproduktivno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније