Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ RTS/Agencije ]

27. 08. 2024. 15:45 >> 16:22
Čitaj mi:

Rat u Ukrajini

Glatkov: Situacija na granici sa Ukrajinom "pod kontrolom“; Sirski: Teško na pokrovskom frontu 

Rat u Ukrajini – 915. dan. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju južnu rusku granicu kod regiona Belgoroda, a borbe su u toku, javili su ruski Telegram kanali. Gubernator te oblasti Vjačeslav Glatkov kaže da je situacija na granici "teška, ali pod kontrolom". Glavnokomandujući ukrajinske vojske, general Oleksandr Sirski, rekao je da kijevske snage i dalje napreduju u ruskoj oblasti Kursk, ali je upozorio da Moskva jača svoje trupe na istočnom pokrovskom frontu u Donjeckoj oblasti, gdje su ostvarile pomak.

Ukrajinski dron pogodio automobil u Zaporoškoj oblasti, poginulo dijete

Dijete je preminulo, a još četiri člana iste porodice povređena kada je ukrajinski dron pogodio civilni automobil na ulazu u grad Pologe u oblasti Zaporožja, saopštio je guverner Jevgenij Balicki na Telegram kanalu.

"Na ulazu u grad Pologe, neprijateljska bespilotna letjelica napala je civilni automobil u kojem je putovala petočlana porodica, a povrijeđeni su različitog stepena težine, uključujući dvoje maloletne dijece", napisao je on na Telegramu.

Balicki je naglasio da su žrtve u bolnici i da im se pruža sva moguća pomoć. On je takođe izrazio saučešće porodici koja je izgubila dete.

"Neprijatelj je bio svestan koga gađa i ciljano je udario na civile i decu", dodao je Balicki.

Rosi poslije obilaska centrale Kursk: Postoji rizik od "nuklearnog incidenta"

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi rekao je nakon posjete ruskoj nuklearnoj elektrani Kursk da postoji rizik od "nuklearnog incidenta" i da je situacija ozbiljna.

Rusija kaže da je atomsku centralu više puta napale ukrajinske snage koje su udaljene samo 40 kilometara nakon što su ovog mjeseca zauzele dio ruske teritorije.

Grosi je rekao na konferenciji za novinare da je elektrana izuzetno krhka jer nema zaštitnu kupolu.

Naveo je da postrojenje trenutno i dalje radi veoma blizu normalnih uslova, ističući da to znači da je situacija u vezi sa njegovom bezbjednošću još ozbiljnija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније