Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RTS ]

17. 06. 2024. 10:28 >> 10:28
Čitaj mi:

RAT U GAZI

Demonstranti blokirali puteve širom Izraela, zahtijevaju hitan dogovor o taocima

Sukob Izraela i Hamasa – 255. dan. Najmanje pet Palestinaca je ubijeno, a više njih je ranjeno u novom napadu IDF-a na stambena naselja u gradu Gaza, javlja Vafa. Antivladini demonstranti blokirali su niz ključnih auto-puteva i puteva širom Izraela drugi dan zaredom, zahtijevajući prijevremene izbore i hitan dogovor o oslobađanju talaca iz Gaze.

 

Antivladini demonstranti blokirali su niz ključnih auto-puteva i puteva širom Izraela drugi dan zaredom, zahtijevajući prijevremene izbore i hitan dogovor o oslobađanju talaca iz Gaze.

Njima su se pridružili učenici brojnih srednjih škola.

Novi napad na grad Gaza, ubijeno pet Palestinaca

Pet Palestinaca je ubijeno, a desetine njih je ranjeno u izraelskom vazdušnom napadu na kuću u četvrti Šeik Radnjan u gradu Gaza, javlja Vafa.

Među stradalima i povrijeđenima ima i žena i djece.

Dok nastavlja napade na Rafu na krajnjem jugu Pojasa Gaze, izraelska vojska izvršila je udare i na izbjegličke kampove Bureidž i Šati u centralnom dijelu palestinske enklave. Među stradalima i povrijeđenima ima i žena i djece.

Sa druge strane, izraelska vojska saopštila je da će do daljnjeg održavati svakodnevne taktičke vojne pauze, od prelaza Kerem Šalom do puta Salah el Din, kako bi omogućila da više pomoći dospe u Pojas Gaze.

Takvu odluku kritikovali su premijer Izraela Benjamin Netanjahu i i ministar Ben Gvir. Poručili su da je to za njih neprihvatljivo.

Serija eksplozija zatresla je naselja sa obje strane izraelsko-libanske granice. Izraelski borbeni avioni uništili su vojni kompleks Hezbolaha u južnom Libanu, dok je iz pravca Libana na sjever Izraela ispaljeno desetine raketa.

Napeto je bilo i u Crvenom moru, gde su zabilježene dvije eksplozije u blizini obale Jemena.

U međuvremenu se oglasio lider Hamasa Ismail Hanije i poručio da je odgovor Hamasa na najnoviji predlog o prekidu vatre u Gazi u skladu sa principima iznetim u planu američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније